SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Jula BK
Bildat 1942
Damlaget

Välkommen till Damlaget 2020
 
Matchanalys Moholm/ slutord säsong 2020
2020-09-27 08:08
I sista omgången gästas vi av Moholm, ett lag som lyckats riktigt bra i år. Vi avslutar den här säsongen på topp, de som var där och såg matchen vet vad jag menar. 

Det var riktigt roligt att stå bredvid och se hur Jula BK spelade fotboll denna lördag eftermiddag. De två sista matcherna är det som att pusselbitarna har satt sig på plats när det kommer till vårt agerande i speluppbyggnad, hur vi försvarar oss som en helhet och hjälper varandra med den direkta återerövringen. 

Det är ju den lilla detaljen att bollen ska in i mål också. Denna matchen hade vi spelmässigt övertaget hela matchen. Moholm lyckades med att sätta lite press på oss i slutet av första halvlek och precis innan domaren blåst av så sitter ett skott utifrån i krysset bakom Emma i mål. Inte så mycket att göra åt den saken.

I halvlek va de inget vi behövde ändra på, vi hade spelet och vi va de bättre laget. Andra halvlek ser väldigt lik ut första, det är vi som har kommandot i matchen och till slut ger det utdelning genom Ebba som går på en djupledsboll slagen av Hilda. Efter många försök denna matchen så satt bollen äntligen i nätet bakom Moholms målvakt. 

Detta var vår match att vinna, men återigen i sista minuten så får Moholm till ett skott utifrån, denna gången från väldigt snäv vinkel och borde inte kunna vara någon fara. Men det blev ett hårt skott som gick kryssribban in i botre. 

Alltid tråkigt med förlust. Men vi visar denna match att vi har byggt upp något under säsongen som vi tar med oss in i kommande säsong. 

Vi har spelat in ett nytt spelsystem och trots pandemin och allt vad det har inneburit så kan vi stolt se tillbaka på en fantastisk utveckling båda på individ och gruppnivå. 

Detta har varit min första säsong som huvudtränare och jag har lärt mig otroligt mycket, jag har också haft fördelen att ha fantastiskt duktiga kollegor i Markus Andersson och Chrissi Larsen bredvid mig hela säsongen. Jula BK dam är ett fantastiskt gäng fotbollsspelare som jag ser fram emot att få fortsätta jobba tillsammans med 2021.

/ Jonas Björk 
Matchanalys Ulvåkers IF U
2020-09-20 17:27
Ja då va säsongens förmodligen svåraste match spelad, eftersom Ulvåker U har gått obesegrade genom säsongen. Vi gör en av våra bästa matcher för säsongen trots förlust med 2-0.

Matchen börjar bra, vi gör precis så som vi har pratat om. Vi låter Ulvåker hålla i boll på deras planhalv och ser till att försvara oss tight när de kommer in på offensiv planhalva. 

I spelminut 5 så tar Ulvåker ledningen med 1-0 genom ett inlägg som nickas i mål. Vet inte riktigt vad som hände där, såg lite ut som att vi hamnade fel i positionerna och det straffade oss direkt. Här gällde det att vara på topp hela matchen kände vi efter bara 5 minuter spelade. 

Men vi fortsatte att försvara oss effektivt, första 15 hade vi haft fler och bättre anfallsförsök än våra motståndare. Sen fick vi en svacka i mitten av första halvlek där Ulvåker började hitta i djupet på deras högerkant och kom till flera farliga avslut som Emma i mål räddade med hög klass. 

Mot slutet av perioden spelade vi i djupet på Ebba som skickligt tog sig förbi en av Ulvåkers mittbackar och skapade sig ett friläge, skottet satt på Ulvåkers målvakt den gången. Synd. 

I halvlek pratade vi om att fortsätta som vi gjort, snart borde kvitteringen komma. 

Men vi lyckades inte riktigt överlista Ulvåkers stabila backlinje i andra halvlek, trots flera bra försök. Vi kom på några avslut utifrån som inte hotade deras målvakt något speciellt. 

Med 10 minuter kvar går vi över på en trebackslinje och skickar upp Carolina bredvid Ebba på forwarden för att försöka forcera fram en kvittering. Efter fem minuter biter det oss istället i baken och ställningen blir 2-0.

Vi spelade riktigt fin fotboll idag och vi kunde gå därifrån med huvudet högt. 

Nästa och sista matchen för säsongen spelas hemma mot Moholm på lördag kl 15:00. 

/Jonas Björk
Matchanalys Hörnebo SK U & IFK Hjo
2020-09-14 19:48
Efter 2-3 vinst borta mot Mariestad BOIS U möter vi ett Hörnebo SK U på hemmaplan. Ett lag som inte började serien så starkt men lyckats bättre på slutet.

Matchen blev väl inte riktigt vad vi hade förväntat oss. Det var ett tuffare motstånd än vad vi hade fått uppfattningen om. Eller det var fler spelare från deras lag i division 3 än vad vi hade förväntat oss. 

Första halvlek gick ändå väldigt bra med tanke på motståndet. Det är inget av lagen som riktigt tar kommandot i matchen. Båda lagen skaffar sig lägen att göra mål på. Men vi får mer och mer problem med deras forward som är både snabb och skicklig med boll. Sista 10 minuterna an första halvlek så hittar Hörnebo fram med flera djupledsbollar som Emma får ta hand om. Ett stort plus till Emma i mål efter första halvlek.

Andra halvlek är egentligt väldigt lik första halvlek. Båda lagen har lägen för att få ett grepp om matchen, men det är Hörnebo som får det. Ett slumpmål där vi missbedömer deras forwards snabbhet som kan sno bollen från Emmas fötter och enkelt rulla in 0-1.

Vi kämpar för att kvittera men i 83 spelminuten får Hörnebo till ett tafflit skott utifrån som tar på en av våra försvarare och seglar in i bortre. 0-2 till Hörnebo. Vi lyckas få till ett friläge i Fanny H i sista minuten men där räddar Hörnebos målvakt. 0-2 blev matchen.

Jag tycker vi står upp bra mot detta lag, vi visar ändå att vi kan stå upp mot division 3 lagen, denna dag så rullade inte bollen vårt håll riktigt. Matchen hade lika gärna kunnat sluta i 2-0 till oss. Hemma mot IFK Hjo visade vi upp vår minst bästa prestation i första halvlek denna säsong. Hjo hade matchen helt och hållet. Vi hade inte riktigt huvudet med oss, vårt att beskriva vad som hände. Vi hamnade i nått tillstånd där vi ofta stod stilla och tittade på, hoppades på att vår medspelare skulle lösa situationen på egen hand. Vi hade dåligt med passningsalternativ och i försvaret var det var spelare för sig. Hjo tog ledningen i 39 minuten med all rätt.

Vi fick ta nya tag och visa att vi kan bättre än såhär i andra halvlek. Det gör vi också, Andra halvlek är vår halvlek. Vi börjar bra med kvittering i 57 minuten genom Hilda Ljungkvist. Vi står upp mycket bättre över hela planen, jobbar för varandra på ett helt annat sätt. Matchen ser ut att gå vår väg. Men det är ju det där med att bollen ska in i målet också. 

Vi hamnar lite fel i positionerna och lyckas inte med vår höga press vilket Hjo utnyttjar och får till en djupledspassning som de förvaltar väl. 1-2 till gästerna. 

Nu vägrar vi att förlora en sån här match till, vi forcerar och sätter upp Carolina Holm på forward bredvid Fanny H. I 91 minuten får Carolina friläge och nätar dit kvitteringen. Matchen slutar 2-2.

En match vi egentligen borde ha vunnit, men vi har en hel del att ta med oss, både positivt och saker vi behöver jobba mer på. 

Nu har vi två väldigt tuffa matcher kvar. På söndag spelar vi borta mot serieledande Ulvåker U och sista matchen hemma mot Moholm som visat fin form under hela säsongen. Så nu är det upp till bevis för Jula BK. Har vi i toppen av tabellen att göra eller inte?
Spelade matcher
Lör 26/9 15:00
1 - 2  
Sön 20/9 11:00
2 - 0  
Lör 12/9 15:00
2 - 2  
Tis 8/9 18:00
0 - 2  
Fre 4/9 18:00
2 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Jula Bollklubb, 14/04 16:01 
Jula Bollklubb, 14/04 16:00 
Jula Bollklubb, 05/03 14:44 
Jula Bollklubb, 11/02 16:31 
Jula Bollklubb, 03/11 19:07 
 
SPONSORER