Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Damlaget 2018
 
Jula trogen sedan fotbollskolan
2018-04-29 13:21
I senaste matchen, fotboll med inslag av karate?
Frida är julatjej sedan barnsben, går i familjen Broo under namnet "Lill Frida". Till vardags jobbar hon precis som Lisa A på Daloc. På fotbollsplanen är hennes styrka att hon kan hålla i bollen och ofta hitta bra lösningar. 
Här får ni en lägesuppdatering om Frida.
Läget med Frida?
Det är bara bra med mig.
Vad håller du på med? du var inte med på matchen?
Jag befinner mig just nu i New York City på en lite semester. Dåligt planerat av mig, jag vet, men resan har varit bokad sen länge...
Hur är det därborta, har du träffat Donald?
Det är toppen här, det är ju lite skillnad från metropolen Mariestad som man annars är van vid. Jag har inte träffat presidenten än, och vet inte om jag hoppas på att göra det heller faktiskt ;)
När kan vi räkna med att du är tillbaka på gräset?
3:e Maj är jag hemma igen så ser fram emot matchen mot Mellby på lördag, om jag blir uttagen.
I år är du efter några tunga år med skador tillbaka som spelande tränare, berätta lite om hur det funkar?
Ja jag har inte spelat en hel säsong på 4 år så hoppas nu på att jag håller måttet. Jag tycker det fungerar bra att spela och träna. Det kan va en balansgång när man är så bra kompis med tjejerna i laget men hittills har det gått bra. Jag hoppas att laget tycker det också.
Du är ju van vid gubbar eftersom du jobbar i byggbranchen, hur funkar samarbetet med Benny och Leif?
Haha.. Jag tycker att samarbetet funkar bra. Benny har jag ju haft som fotbollstränare under många år, och Leif gör sin 5:e säsong i Jula så det känns tryggt. Båda är väldigt fotbollskunniga och lätta att jobba med.
En annan gubbe är bossen i julastugan (Stefan), hur tycker du att han fått till planerna så här i början på säsongen?
Jag tycker att planerna ser väldigt bra ut med tanke på all snö som vi haft. Ett extra plus var ju att vi faktiskt kunde spela seriepremiären på gräs vilket var kul, så ett en stor eloge till Stefan.
Vad tror du om laget denna säsongen? 
Vi är ett väldigt blandat lag med många olika kvaliteter vilket är en styrka. Jag tror vi kan vinna de flesta matcher om vi plockar fram viljan och självförtroendet.
Vi har alltid roligt ihop och fixar det mesta tillsammans om vi bara vill. 
Eftersom du inte behagar komma hem till nästa match något du vill skicka med till tjejerna inför den?
Ge 110% och ha roligt! Då blir det oftast bra. (Glöm inte spela Free Tibet innan matchen Maja ;))
Bra, bra Frida, hemsidan tror också på nya tag i nästa match som spelas borta  på onsdag.

Kör så det ryker!
En Emma
2018-04-24 20:21
Emma är enligt hemsidan en positiv typ som bidrar till en god stämning i laget, men finns det en annan sida? Nedan får ni svaret.
Läget med Emma?
    Jodå det är bara bra! Dras med lite benhinnebesvär men    
    annars rullar det på.

Hur hamnade du i Jula BK?
Jag ville testa en ny klubb, så då hörde jag av mig till Sofia som då spelade i Jula. Testade träna och kom in i gänget väldigt fort.

Men du har en bit att åka, vart bor du?
I ett rött hus med snart vita knutar mitt ute i skogen. Så det tar typ 20-30 min att åka beroende på hur sen man är! Haha

Sen är du en spelare av flera med småbarn hemma med allt vad det innebär, är fotbollen en bra "egentid" (uttryck som Stockholmare ofta använder)?
Ja det är väldigt skönt att få åka iväg och spela. Men den äldste sonen vill gärna följa med och tjötat ända sen vi gick ut på konstgräs. Har sagt att när det blir varmare så får han följa med, snart dags. 

Berätta för oss om din fotbollsbakgrund?
Jag började i IFK Värsås och spelade back väldigt länge. Sen har jag spelat i Igelstorps IK, Vretens BK, Valtorps IF med olika positioner. 

Det märks att du har en hel del rutin, vad tycker du själv är dina starka sidor?
Oj alltid svårt att säga vilka starka sidor man har. Men blick för spelet kanske, ibland kan det hända att man fintar lite. 

Ibland syns tendenser till lite hett temperament, hur är det med det?
Då skulle du se när jag var yngre, gick inte att prata med mig fast jag hade gjort en bra match. Men med åldern har man lugnat sig lite. Man har fått höra många smeknamn bl.a pitbull, arga koreanen, Madame terror osv.
Hemsidan reflekterar att då kanske det finns hopp för en del av de yngre som ibland har svårt att ta till sig positiv feedback efter match.😂

Hur uppfattar du Jula BK som förening?
En bra förening. Det händer mycket och alla hjälper till.

Läget och stämningen i damlaget?
Jätte bra stämning i laget! Nu har det varit och är lite sjukdomar kvar men när alla kommer igång kommer det blir grymt.
    Det är alltid roligt och komma på träningarna.

Om du får önska dig något av säsongen 2018, vad blir det?
Av mig själv så är det bättre kondis och iallafall ett mål. Sen hoppas jag på att vi har samma stämning i laget efter seriens slut. Att vi kan se tillbaka och verkligen gett allt och haft roligt.
Då hoppas vi att du lyckas och att det går bra för laget. 
Fyra bortamatcher på raken nu gör det extra viktigt att alla som kan bidrar. Musik att tagga till i bilen, Positiv attityd och att ni hela tiden Peppar varandra gör att ni blir starka tillsammans.
Kör så det ryker!

Då var seriepremiären avklarad.
2018-04-22 19:44
Årets seriepremiär var mot Hörnebo SK. De yttre förutsättningarna kunde inte bli så mycket bättre, soligt och vindstilla på en för årstiden fin plan.

Vi började lite nervöst och trevande de första 5-8 minuterna, men sen börjar vi komma in i matchen och utjämna spelet, och till och med föra matchen lite. Vi skapar ett par bra lägen, men inget riktigt farligt avslut. Men efter 28 minuter kommer Hörnebo fram på kanten och får till ett fint inlägg som en Hörnebospelare kommer fram perfekt på och sätter en fin nick otagbart för Lisa. Efter det tappar vi spelet lite, och Hörnebo tar över lite grand. Det är chanser åt båda hållen, men det blir inga mer mål i första halvlek.
Efter lite snack i halvtidsvilan och lite förnyade krafter, kommer vi ut med förnyad kämpaglöd. Vi börjar komma igång igen med ett bättre passningsspel och sätter lite mer press mot Hörnebos mål, och i 52 minuten så kommer kvitteringen av Chrissi, fint framspelad av Emma. 
Efter målet så fortsätter vi att ha ett bra spel framåt, vi skapar ett par halvchanser som med lite tur hade kunnat gå in. Men sen kommer fyra olycka minuter mellan minut 66 till 69, Hörnebo får tre mål, där tar matchen i princip slut, det blir lite gamnacke, och vi har lite svårt att tagga till, till att börja med, men vi försöker ändå och efter en liten stund så tar vi tag i spelet igen. i slutet av matchen så har Carro ett fint skott på en frispark, där jag trodde att bollen skulle gå in, men målvakten gör en riktigt snygg räddning.

Framåt spelar vi bra med ett bra passningsspel, när vi tar det lugnt och inte stressar, vi skapar flera bra chanser. Men sen gör vi lite enkla misstag och missbedömningar i försvarsspelet över hela planen, vi attackerar framåt då vi borde kanske ha spelat lite mer safe, och täckt hemåt, istället för komma på mellanhand.
Vi får inte deppa ihop för detta, utan vi får ta nya tag kommande vecka.
Plus idag får Frida för sitt kloka spel, samt Emilia för sin järnvilja. 
 
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 23/3 15:00
1 - 2  
Sön 17/3 14:00
1 - 1  
Sön 10/3 12:00
6 - 0  
Lör 29/9 15:00
0 - 6  
Sön 23/9 13:00
9 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Jula Bollklubb, 20/03 09:38 
Jula Bollklubb, 11/03 13:17 
Jula Bollklubb, 03/03 13:55 
Jula Bollklubb, 08/09 17:01 
 
SPONSORER