Referat: Jula BK - Fagersanna/Mölltorp-Brevik
CHIP(S) och DIP
2024-03-11 15:52

Äntligen var det dags för årets första match och vi går i hetluften direkt med DM match mot Fagersanna/Mölltorp Brevik.
Uppladningen för egen del hade kunnat varit bättre, bilstrul som gjorde att man kom sent till samlingen. Får säkert swisha en slant för det.

Motståndarens tränare gjorde dock så jag vart på bättre humör då han sken upp som en sol när jag kom kaffe.
Det är fin tradtion man som har hemmalag att man bjduer motstådnaren på kaffe.
Tyvärr så är det inte alla lag som gör det.....

Vi gör en ändring mot den tänkbara start elvan. Kark går in  på vänster backen istället för Nova som har varit lite förkyld.

Vi pratar mycket om hålla ihop lagdelarna, vara ett spelande lag, hitta vinklar mm.

Jag hoppar över hur uppvärmningen såg ut då jag gjord  min sämsta målvaktsuppvärmning någonsin.
Carro ser oerhört taggad ut och tar min sprida bollar galant.

Matchen hinner knappt början innan vi gör 1-0 genom Chrissi. Målet går till så att Kark kastar ett snabbt inkast tilll Holmén på kanten så dribblar sig förbi sin försvare och slår sedan  ett passa i sidled några meter utanför straffområdet till Chrissi som drar på ett hårt skott som målvakten inte orkar tippa över målet  utan bollen gå i mål. Oehört skönt med ett tidigt ledningsmål.

Efter ca 6 min  efter målet är vi väldigt när att komma till ett bra läge men passet från Wilma till Hilda blir lite för långt, sekvensen efter är när att Fagersanna komma fritt skottläge på en kontring. Men våran backlinje är bra med avstyr det hela genom Cornelia och Fanny S.

Nån minuter efter slarvar vi lite i ett uppspel och Fagersanna skjuter ett skott från sidan. Jag tänker för mig att där ifrån får dom skjuta för därifrån släpper inte Carro in någon boll.
Efter ca 10 minuter är Wilma väldigt nära att komma ren men passet från Holmén bryts i sista stund men vi kämpas tillbaka bollen snabbt och i nästa sekvens är Fanny som nästa kommer ren men bollen från Wilma är lite hårt slagen så den hamnar hos Målvakten.

Vi fortsätter att håll ett lugn och försöka spela bollen som vi har pratat om.

Efter ca 18 min får Fagersanna en hörna. Det blir lite tilltrasslat och bollen skjuts i stolpen och sen ut, Väldigt nära 1-1 där som inte skulle varit så rättvisst.

Efter detta tar vi över mer och mer. Vi skapar två bra lägen efter varandra. Kalle som har bytt med Malin är ruggigt nära att komma igenom och i Sekvensen efter får Hilda till ett bra skott som  målvakten tar.

Sen är det period på 5-7 minuter som inga av lagen skapar några chanser. Vi göra fina uppspel och främst då våran vänstersida.
Cornelia gör en taktiskt kapning på deras spelare. Kunde blivit en farlig kontring.
Tea hänger med upp i anfallet och nära att få ett bra läge.

I minut 27 kommer Hilda igenom på högerkanten. Men skottet gå tätt utanför. Synd där det var en bra chans.

Vi fortsätter att spela bra och nu har vi fina uppsel från båda sidorna. Vi vinner även en del bollar högt upp i banan.

Ända gången känns lite farligt är när Fagersanna får inkast på offensiv planhalva. Då deras nr 3 kastar inkast  som Dag Wennlund kastar spjut.

Men i minut 34 är det farligt 2 gånger om men Tea och Fannys s blockera varsitt skott.
Fagersanna vinner bollen och våran backlinje har inte kommit upp ordentligt så det blir en yta utanför straffområdet. Men våra mittbackar löste det fint.

Resten av halvleken händer det inte så mycket, vi får en hörna som kunde blivit farlig med bollen studsar inte våran väg.
Vi spelar bra och har bra koll på matchen.

Tyvärr så startar vi inte andra halvlek så bra och Fagersanna gör 1-1 efter 9 minuters spel. Vi tappar bollen högt upp och deras nr 8 springer i mellan våra mittbackar och Carro hinner inte ordentligt så hon deras nr 8 är först på bollen och gör mål.

Efter målet spelar vi upp oss och Fanny är nära att springa sig fri men deras mittback är snabbare och det brukar inga vara.

15 min i andra halvlek är Holmen nära att nicka bollen  bollen i mål men det fattades väl nån cm för att hon skulle nå bollen och deras back seplar ut bollen till hörna.
Hörnan är bra slagen men vi hinner inte fram.

Nån minut efter det är Fanny H nära att näta. Ett inägg/skott från crisse hamnar hon Fanny men vålvkten kommer bra ut och gör refelxräddning,returen hamnar hos Tea som skjuter bollen utanför.

Ett ledningsmål för oss hänger i luften. Och det märker fagerssan som försöker dra ner på tempot. Ett exempel är när det ca 58 sekunder för deras målvakt att göra inspark.
Nästa gång är Wilma som är nära att knoppa in bollen men når inte ända fram. Inlägg av broo.

Äntligen efter 69 minuterspel kommer äntligen ledningsmålet. Ledningsmålet är lika efterlängtad som Dip Nacho Cheese 250g Santa Maria som åter är i butik efter 6 månaders frånvaro.
Målet kommer till så att Julia vinner bollen och passar Kark på vänster sidan vid mittplan. Kark slå en 5 meters pass till Wilma som avancerar framåt gör motläggsfinten och får fri lejd mot mål. Värt att nämna är att Chrissi hindrar deras back att försöka ta bollen från Wilma genom att interferera henne. Utan det tillgreppet hade Wilma inte kommit ren mot målvakt som nu gjorde. Skottet går över målvakten och i mål. UNDERBART.

Vi skapar en hörna nån minut efter som är nära att resultera i mål, Fagersanna skapar en halvfarlig chans vid ett långt inkast.
I minut 80 kommer vårt 3-1 mål.
Cornelia kastar ett inkast till Wilma vid halva plan, Wilma tar några snabba steg och slår sen ett fanatiskt genomskära till Fanny som har löpt sig fri i straffområde och placera bollen bredvid målvakten i mål. Om jag ska vara ärlig så tror jag passet var till Hilda och inte Fanny men det behöver vi inte prata om 😊.

Några minuter efter vårta 3-1 mål gör Carro en superräddning, då hon slänger sig och mot en spelare som får ett fritt läge i straffområdet. 3-2 där och det hade blir lite nervigt.
Efter det så är vi tillbaka pressade i några minuter och Carro gör åter igen en bra räddning på halvt fri läge. Tack för det Carro och nån minut efter det gör hon åter igen en superräddning då en Fagersanna spelare får fritt skottläge nån meter efter innanför straffområdet efter ett långt inkast. Carro tar hand om returen också.

Och det slutar inte med det, utsparken Carro slår är perfekt. Backen missbedömer stutsens och Hilda kommer fri från halvla plan. Avslutet är högklassigt då hon chippar bollen i mål.  Från publiken börjas det pratas om att det senast sådan mål gjordes i en Jula tröja var från ”Hitman” som var en högklassig målskytt i Jula Bk för 10 år sedan.

Vi vinner matchen med 4-1 och egentligen var det ingen snack om saken.
Jag tycker vi har bra koll på det. Visst dom skapar några chanser vid 3-1.

Vi spelar mycket bra och har ett bra lugn.
Vi försöker spela bollen och inte tjonga så mycket.

Alla får VG i betyg idag.
Carro är stabil i mål och roligt med an assist från hennes fot med. Viktigt räddningar vid 3-1