SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
1942
Damlaget

Referat: Jula BK (9:9) - Ardala GoIF U (9:9)
Billys och hjärtattack
2024-05-25 09:48

Match på en fredag på ett soligt Ullervad IP, kan inte finnas så mycket bättre känsla.
En bra träningsvecka har vi bakom oss vi har nötat på uppspel med fokus försvar. Vi har även kollat på lite videosekvenser från senaste matchen och pratat om vad vi behöver förbättra
Allt känns bra tills Hedda skadar sig på uppvärmnings. Hon trampar snett och får rejält ont på utsidan på foten. Just den foten hon har haft problem med förut mycket tråkigt och man blir ledsen.
Vi får göra lite ändringar pga detta. 
Tjejerna känns väldigt taggade.

 

Redan i första minuten skapar vi ett bra läge Hilda kommer halv fri från kanten med målvakten tar skottet.
Några minuter efter det är det dags igen. Hilda får en djupledsboll av Fanny Svensson som i sin tur slår ett inlägg till fristående Fanny Holmén som från några meter skjuter bollen i ribban och ut. Men som henne kille sa ibland kan ett ribbskott vara snyggare än ett mål.
10 min in match kommer Hilda återigen runt på sin kant slår ett inlägg till Frida men hennes avslut räddas av målvakten

 

Efter det får vi 3 hörnor som är bra slagna men tyvärr reslutlösa.
Vi ligger bra med hela laget i position som gör att Ardala inte skapar något.
I minut 18 får Tea ett bra skottläge utanför straffområdet. Men skottet gå över. 
Vi rullar bollen bra och tar det lugnt. Känns bra
På den efterföljande insparken av deras målvakt vinner Tea andra bollen ocj nickar bollen fram till Fanny Holmén som lobbarskjuter över målvakten och bollen går in bortre. Mycket bra och välförtjänt.

 

Applåderna hinner ens sluta innan nästa mål kommer. Malin nickar bollen till Frida som passar Holmén och slår en smörpassning mellan Ardalas mittbackar till Hilda som inte gör något misstag utan sätter bollen i mål.

 

Och applåderna fortsätter på Ullervad IP för det tar lika lånngt tid mellan första och andra målet som andra och tredje.
Denna gång är det Kalle som gör bra löpning på ett inkast av Kark vid halvaplan, vänder förbi sin motståndare och slår dunderpass till Holmén som kommer fri och gör 3-0.

Wilma byt in tid 27:15 och i 27:25 får en tillsägelse av domarn för tjat….
Vid samma tid typ får Ardala ett bra frisparksläge. Men Cornelia står rätt och plockar den.

Efter detta får två hörnor på raden det blir lite halvfarligt men inga mål
Hilda skapar återigen ett bra chans men målvakten gör en bra räddning
Wilma får återigen domarnans uppmärksamhet då hon spelar med örhänge. Som tur va inget gult kort

 

Efter kommer Holmén fri men målvakten gör en bra räddning.
Vi skapar några halvlägen och är mycket stabila bakåt.
I slutet av halvleken får domaren bollen på sig och det blir uppkast. Tea leverera bollen till helt fristående Hilda som vilt protesterar eftersom domaren blåser av henne för offside. Nu när jah har sett sekvensen får man ändå ge domaren rätt……
Halvlek.

 

Vi leder välförtjänt och har kunnat göra lite mer mål.
Försvaret är mycket stabila. Vi ligger bra i positionera, vi förösker även spela bollen på backen till varandra och har några fina kombinationer.

Det första som händer i andra halvlek är att jag ska luta mig över räcket för att ta en boll men man märker att man har slarvart med träningen för det man kommer lixom inte över staketet. Skärpning. Får fråga Albin ”hunken” Andersson om han har några träningstips och hur man står emot sötsaker.
Händer inte så mycket första 5 då Holmén kommer fri men målvakten gör återigen en bra räddning

 

I minut 52 får vi ett  inkast, jag säger till Kark att kasta bollen snabbt till Holmén som levererar bollen till Tuwa som passar Tea som dunkar upp bollen i nättaket nån meter innanför straffområdet.

Fram vårt 5-0 som sker 67.e minuten gör Cornelia en dubbelräddning. Frida får nåt bra läga lika så med Hilda. Spelet är sabilt och vi ligger med i markering och position spelet. Vi har en bra passning kombinationer.

 

Målet då. Hilda får bollen av Alice på inkast krigar sig förbi sin spelar på kanten och slår  ett inlägg som hamnar hos frida som sätter bollen imål. 

6-0 kommer 8 minuter senare. På samma sätt som 5-0. Men denna gång är det Nova som kastar inkastet till Hilda och den gång hittar Hilda Holmén som gör sitt 3:e mål för kvällen.
Efter hamnar Tuwa i löpduell och blir knuffad strax utanför eller strax innanför straffområdet. Men domarn friar. Han ber sedan o ursäkt eftersom har var skymd och såg inte knuffen.

 

Tuwa ska få sin revansch. För i den 88:e minuten gör mål.
Inkast igen på Nova till kalle som passar Hilda som skjuter men skottet blockas och hamnar utanför straffområdet Hos Tuwa som gör sin spelar och trycker in bollen bortre hörnet. Mycket fin skott.

 

En minut senare gör Fanny Holmén sitt fjärde mål. Tea passar Hilda som drar på skott som målvakten räddar och på returen är Holmén fröst på och petar bollen i mål.

Matchen slutar 8-0. Vi gör en bra insats och tjejerna har tagit till sig det vi har nötat på i veckan.
Försvaret sitter bra vi släpper knappt till några farliga chanser. Mittfältet gör ett mycket bra jobb likaså forward. Några spelare spelar på ovanliga positioner pga skador i truppen. Men gör det ruggigt bra

 

Kul att tjejerna har tagit till sig det vi har pratat och tränat på i veckan.
Karken blir  planens drottning bra i position, bra med fötterna och gick dit i duellerna och vann dom.

 

Extra plus får jag ge mina tränarkollegor som göra bra byten på utsatta positioner så man inte hinner bli helt slutkörd.

 

Min egna insats då? Jo jag får rätta doamrn två gånger när han har fel, ger Kark instruktion till ett snabbt inkast som resulterar i mål. Två super nertagningar med höger foten. Fick faktiskt lita applåder för dessa. Så jag är hyfsad nöjd.
Och det var kul idag det har det varit hela veckan. Är tacksam över att få vara en del i denna grupp.

 

När man gå på kanten får man höra en del roliga saker. Idag
Hen frågade vilka vi möte. Ardala sa jag. Jaha som i filmen frost. Nja tänkte jag men frågade en  spelare i Ardala. Hon hade inte hört tala om detta. Efter en snabb googling så menade hen såklart
Arendal. 
 Allt från mig / Hitman

Dålig svenska och grammatik som vanligt.

https://app.veo.co/matches/20240524-2024-05-24-165548-63823f6a/

Referat: Jula BK (9:9) - BK Trix (9:9)
Måltjuvar och nick i premiären
2024-04-30 10:33

ÄNTLIGEN ÄR DAGEN HÄR DET ÄR DAGS FÖR SERIEPREMIÄR.

Regn på förmiddagen , solen började skina 4timmar före matchstart och gräs på fina Ullervad IP, det kan inte bli bättre eller jo om vi hade fått spelat 11 manna istället 9 manna. Men nu är det bara att gilla läget.

Värt att nämna är att Innan samling så fixar jag och Johan ordning hyllor i bollförrådet så tjejerna kan ha sina skor benskydd mm där istället för att ta hem dom. Inte för att skryta men helvete vad bra det vart.

 

Vi har lite shortsstrul men vi ordnar det så att alla blir nöjda.

Vi kommer idag till spel med 14 taggade tjejer, väldigt roligt.

Jag får hjälpa till med målvaktsuppvärmningen då Knutsson har en gamla elitskada som börja märkas mer och mer.

Jag skjuter Cornelia i ansiktet med mitt 5:e skott men räddar upp det med att knyta hennes ena sko.

 

Värt att nämna är även att motståndarelaget BK Trix kommer med ett väldigt ungt lag. 3-4 st är bara 11-12 år. Vi pratade lite innan matchen om att det är väldigt hög skaderisk när man är så ung. Men nu med facit i hand så gick allting bra och dom gjorde ett väldigt bra jobb och tog för sig på planen.

 

 

Detta blir ju ett litet annorlunda referat vi gör alltså 14 mål och släpper in 2 det gör att det blir mål var 5:e minut typ. Så det mesta kommer handla om alla mål som görs.

 

Uppvärmningen gjord och idag var några riktigt ruggiga skott som sköts. Märks att alla är taggade.

När jag är påväg mot ena långsidan för att ta flaggan så hör jag Alma fråga hur gör man nu?

Vem får börja med bollen? Vart ska man passa? Inte lätt när man kommer från Innebandyn. Vi är några st som får förklara och det verkar som hon förstår.

 

Vi gör 1-0 efter 7 minuter och innan det så skapar vi både vi och trix varsin bra chans.

Vi gör det först.  Tea gör ett finnt uppspel till Fanny Holmén som släpper titllbaka till Chrissi som försöker hitta Alma i djupet men bollen hamnar till Holmén som får fram till bollen på djupet till Alma som får till en riktigt rackaröckare som Holmgren hade sagt. Men tyvärr så går bollen i ribban och returen hamnar hos Chrssi men hennes skott blockas så att blir en hörna. På hörnan blir det kontring för BK trix. Två mot en och det blir att halvt friläge och Cornelia gör en bra räddning vid första stolpen.

 

målet då hur gick det till? Jo Trix får ett inkast vid halva plan. Tea Bryter kastet och passar bollen till Julia som passar hemåt till Chrissi som passar fram till Alma som levelera bollen ut till Juia igen som i sint tur slår en perfekt passning till Holmén i djupet som kommer fri och sätter dit 1-0. Ett mycket vackert fotbollsmål.

 

Nån minut efter det är Holmén nära att bli två målskytt. Genom en fin löpning och perfekt inkast av Tea kommer Fanny ren men målvakten gör en bra räddning.

 

Efter det kommer chrissi i bra läger också efter ett inkast men skottet blockas och det blir hörna.

 

Sen kommer Holmén i två bra lägen men skotten går strax utanför.Ena gången är Alma när att peta in bollen.

 

 

Nytt läge, Alma kämpar till sig bollen i löpduell och passar Tea utanför straffområdet men skotten plockas av målvakten; men Tea ska få sin revansch.

I minut 16 får Tea tillbaka vid ett inkast. Och hon skjuter ett skott från 37 m bollen får en perfekt båg och går över målvakten i mål.

 

Tre minuter senare kommer Alma ren, Fanny Holmén passar henne i djupet. Men målvakten gör återigen en bra räddning. Bollen hamnar sen ner till vänster i BK Trix straffområdet Alma springer förbi två spelare och får fram bollen till Hilda som får till ett bra skott som går i mål.

 

Fyra minuter efter det gör BK trix 3-1. Ett misslyckas uppspel och ett motlägg på det gör att deras seplar kommer fi och gör mål.

 

Sen dröjer det hela 15  minuter innan vi gör 4-1.

Under den tiden blåser domarn av oss för offiside 4 gånger.

Holmen och Alma kommer till två bra lägen med målvakten är som en panter i mål.

Fanny svensson får en hörna i magen.

Chrissi får till ett bra skott utanför straffområdet men bollen går utanför.

Hedda får ett fint läge på botre stolpen genom ett pass av hilda men målvakten gör återigen en superräddning och på returen också.

 

4-1 målet görs av Hedda, men målet är 99% Almas förtjänst. Hon kämpar till sig bollen strax utanför straffområdet till väsnter, gör en tunnel på backen och springer för målvakten som kommer ut hon har nu öppet mål och då dyker måltjuven Hedda fram skjuter bollen i mål. Som en gammal skyttekung bli man glad av se sånt. Mål är viktigt.

 

2 minuter efter spelar Hedda fram chrissi som kommer ren och sätter bollen säkert i mål.

 

Två minuter efter det får Alma sin revansch då hon på hörna skjuter bollen i mål efter en till rasslad situation…trodde jag men bollen tar visst på Malins Broos  höft och sen i mål. Malins egna hejaklack blir superglada när jag berättar det för dom.

 

Har glömt att nämna att BK trix är farliga i sina kontringar, men vi löser detta.

 

Halvlek.

 

7-1 kommer 4 minuter in andra halvlek. Tea bryter ett uppspel och bollen hamnar hos Tuwa som levererar bollen till Chrissi som kommer ren och är säkerheten själv.

Tre minuter senare gör Hedda sitt andra mål.

Hon passar ut bollen fin på kanten till Malin Broo som tar neråt mot kortsidan och slår sen ett inlägg där Hedda är först på bollen och dunkar den i mål

 

9-1 kommer 8 min senare.  Fanny Holmén levelrar bollen fint till Tuwa som gör sitt första JULA BK mål. Stort grattis. Fint pass av av Holmén.

 

Vid 10-1 händer det nånting som jag  troraldrig någonsin har hänt förut.  Åter igen efter ett bra inkast av Tea på högerkanten till Fanny Holmén som slår ett perfekt inlägg till Hilda som nick lobbar bollen i mål. Ja ni läse rätt Hilda nickar bollen. Det har jag aldrig sett att hon gjort tidigare. Mycket fint mål.

Jag tror jag har glömt att nämna att Alma får till en till rackaröckare som återigen går ribban. Vet ej vilken minut det är i matchen.

 

11-1 görs av Hilda kommer fri och sätter dit bollen med VÄNSTERN. Hon vart  fint framspelad av Tuwa.

 

12-1 Görs av Alice Eriksson. Målet kommer till att efter hörna blir det en tilltrasslad situation och Alice hugger som kobra och sätter bollen i mål. Som gammal skyttekung har man gjort många sådana mål. Bollen sugs till en när man står på rätt plats.

 

Bk trix reducerar till 12-2 genom ett bra skott utanför straffområdet som Cornelia inte orka tippa över ribban.

 

13-2 görs av Chrissi som får öppet mål då Hilda har med kamp med deras målvakt passat bollen bakåt till Chrissi. Chrissi är så säker så hon drar till med yttersida.

 

14-2 gör återigen av Chrissi. Hon får bollen utanför straffområdet till höger. Dribblar av två st spealre och sätter bollen botre. Mycket finy.

 

 

Vi vinner matchen med 14-2. Stor Eloge till BK trix målvakt som var som en panter i mål extra plus till ynglingarna i Bk trix som tar för sig när dom får chansen.

 

Vi själva då? Finns inte så mycket att klaga på om man vinner med 14-2, Men vi kanske inte spelare jättebra i första halvlek men spelar upp i andra. Kul med ÅTTA olika målskyttar,

Väldigt kul med våra två nya spelar som har börjat. Tuwa och Alma som verkligen kommer in och tar för sig. Vi kommer få nytta av dom resten av säsongen. Bra personer både på och utanför planen.

 

Som ni säkert förstår så är det är en del ironi i detta referat och detta är mina tankar.

 

https://app.veo.co/matches/20240428-2024-04-28-135207-548efb0b/

 

/  Oskar ”skyttekungen” Thunborg

Referat: Jula BK - Fagersanna/Mölltorp-Brevik
CHIP(S) och DIP
2024-03-11 15:52

Äntligen var det dags för årets första match och vi går i hetluften direkt med DM match mot Fagersanna/Mölltorp Brevik.
Uppladningen för egen del hade kunnat varit bättre, bilstrul som gjorde att man kom sent till samlingen. Får säkert swisha en slant för det.

Motståndarens tränare gjorde dock så jag vart på bättre humör då han sken upp som en sol när jag kom kaffe.
Det är fin tradtion man som har hemmalag att man bjduer motstådnaren på kaffe.
Tyvärr så är det inte alla lag som gör det.....


Vi gör en ändring mot den tänkbara start elvan. Kark går in  på vänster backen istället för Nova som har varit lite förkyld.

Vi pratar mycket om hålla ihop lagdelarna, vara ett spelande lag, hitta vinklar mm.

Jag hoppar över hur uppvärmningen såg ut då jag gjord  min sämsta målvaktsuppvärmning någonsin. 
Carro ser oerhört taggad ut och tar min sprida bollar galant.

Matchen hinner knappt början innan vi gör 1-0 genom Chrissi. Målet går till så att Kark kastar ett snabbt inkast tilll Holmén på kanten så dribblar sig förbi sin försvare och slår sedan  ett passa i sidled några meter utanför straffområdet till Chrissi som drar på ett hårt skott som målvakten inte orkar tippa över målet  utan bollen gå i mål. Oehört skönt med ett tidigt ledningsmål.

 

Efter ca 6 min  efter målet är vi väldigt när att komma till ett bra läge men passet från Wilma till Hilda blir lite för långt, sekvensen efter är när att Fagersanna komma fritt skottläge på en kontring. Men våran backlinje är bra med avstyr det hela genom Cornelia och Fanny S.

Nån minuter efter slarvar vi lite i ett uppspel och Fagersanna skjuter ett skott från sidan. Jag tänker för mig att där ifrån får dom skjuta för därifrån släpper inte Carro in någon boll.
Efter ca 10 minuter är Wilma väldigt nära att komma ren men passet från Holmén bryts i sista stund men vi kämpas tillbaka bollen snabbt och i nästa sekvens är Fanny som nästa kommer ren men bollen från Wilma är lite hårt slagen så den hamnar hos Målvakten. 

Vi fortsätter att håll ett lugn och försöka spela bollen som vi har pratat om. 

Efter ca 18 min får Fagersanna en hörna. Det blir lite tilltrasslat och bollen skjuts i stolpen och sen ut, Väldigt nära 1-1 där som inte skulle varit så rättvisst.

Efter detta tar vi över mer och mer. Vi skapar två bra lägen efter varandra. Kalle som har bytt med Malin är ruggigt nära att komma igenom och i Sekvensen efter får Hilda till ett bra skott som  målvakten tar.

 

Sen är det period på 5-7 minuter som inga av lagen skapar några chanser. Vi göra fina uppspel och främst då våran vänstersida.
Cornelia gör en taktiskt kapning på deras spelare. Kunde blivit en farlig kontring.
Tea hänger med upp i anfallet och nära att få ett bra läge.

I minut 27 kommer Hilda igenom på högerkanten. Men skottet gå tätt utanför. Synd där det var en bra chans.

Vi fortsätter att spela bra och nu har vi fina uppsel från båda sidorna. Vi vinner även en del bollar högt upp i banan. 

 

Ända gången känns lite farligt är när Fagersanna får inkast på offensiv planhalva. Då deras nr 3 kastar inkast  som Dag Wennlund kastar spjut.

Men i minut 34 är det farligt 2 gånger om men Tea och Fannys s blockera varsitt skott. 
Fagersanna vinner bollen och våran backlinje har inte kommit upp ordentligt så det blir en yta utanför straffområdet. Men våra mittbackar löste det fint.

Resten av halvleken händer det inte så mycket, vi får en hörna som kunde blivit farlig med bollen studsar inte våran väg.
Vi spelar bra och har bra koll på matchen. 


Tyvärr så startar vi inte andra halvlek så bra och Fagersanna gör 1-1 efter 9 minuters spel. Vi tappar bollen högt upp och deras nr 8 springer i mellan våra mittbackar och Carro hinner inte ordentligt så hon deras nr 8 är först på bollen och gör mål.

Efter målet spelar vi upp oss och Fanny är nära att springa sig fri men deras mittback är snabbare och det brukar inga vara.

15 min i andra halvlek är Holmen nära att nicka bollen  bollen i mål men det fattades väl nån cm för att hon skulle nå bollen och deras back seplar ut bollen till hörna.
Hörnan är bra slagen men vi hinner inte fram.

Nån minut efter det är Fanny H nära att näta. Ett inägg/skott från crisse hamnar hon Fanny men vålvkten kommer bra ut och gör refelxräddning,returen hamnar hos Tea som skjuter bollen utanför. 

Ett ledningsmål för oss hänger i luften. Och det märker fagerssan som försöker dra ner på tempot. Ett exempel är när det ca 58 sekunder för deras målvakt att göra inspark.
Nästa gång är Wilma som är nära att knoppa in bollen men når inte ända fram. Inlägg av broo.

 

Äntligen efter 69 minuterspel kommer äntligen ledningsmålet. Ledningsmålet är lika efterlängtad som Dip Nacho Cheese 250g Santa Maria som åter är i butik efter 6 månaders frånvaro.
Målet kommer till så att Julia vinner bollen och passar Kark på vänster sidan vid mittplan. Kark slå en 5 meters pass till Wilma som avancerar framåt gör motläggsfinten och får fri lejd mot mål. Värt att nämna är att Chrissi hindrar deras back att försöka ta bollen från Wilma genom att interferera henne. Utan det tillgreppet hade Wilma inte kommit ren mot målvakt som nu gjorde. Skottet går över målvakten och i mål. UNDERBART.


Vi skapar en hörna nån minut efter som är nära att resultera i mål, Fagersanna skapar en halvfarlig chans vid ett långt inkast.
I minut 80 kommer vårt 3-1 mål.
Cornelia kastar ett inkast till Wilma vid halva plan, Wilma tar några snabba steg och slår sen ett fanatiskt genomskära till Fanny som har löpt sig fri i straffområde och placera bollen bredvid målvakten i mål. Om jag ska vara ärlig så tror jag passet var till Hilda och inte Fanny men det behöver vi inte prata om 😊.

Några minuter efter vårta 3-1 mål gör Carro en superräddning, då hon slänger sig och mot en spelare som får ett fritt läge i straffområdet. 3-2 där och det hade blir lite nervigt.
Efter det så är vi tillbaka pressade i några minuter och Carro gör åter igen en bra räddning på halvt fri läge. Tack för det Carro och nån minut efter det gör hon åter igen en superräddning då en Fagersanna spelare får fritt skottläge nån meter efter innanför straffområdet efter ett långt inkast. Carro tar hand om returen också.

Och det slutar inte med det, utsparken Carro slår är perfekt. Backen missbedömer stutsens och Hilda kommer fri från halvla plan. Avslutet är högklassigt då hon chippar bollen i mål.  Från publiken börjas det pratas om att det senast sådan mål gjordes i en Jula tröja var från ”Hitman” som var en högklassig målskytt i Jula Bk för 10 år sedan. 

 

 

Vi vinner matchen med 4-1 och egentligen var det ingen snack om saken.
Jag tycker vi har bra koll på det. Visst dom skapar några chanser vid 3-1.

Vi spelar mycket bra och har ett bra lugn. 
Vi försöker spela bollen och inte tjonga så mycket. 

Alla får VG i betyg idag. 
Carro är stabil i mål och roligt med an assist från hennes fot med. Viktigt räddningar vid 3-1

Backlinjen är stabila och gör fina uppspel

Innermittfält vinner mycket boll och har alltid nån som är fri att passa.

Kanterna tillsammans med forward är ständigt ett hot och gör deras backar trötta.

 

Extra kul att se Wilma Svensson åter i spel efter en lång skadefrånvaro.


/ Oskar ”hitman” Thunborg

 

 

https://app.veo.co/matches/20220106-jula-damlag-9fac6fa6/

 

Huvudtränare - Damlaget - Albin Andersson
2023-01-27 07:48

Vi är väldigt glada över kunna presentera damlagets nya huvudtränare. Albin Andersson 24 år, kommer senast från Gullspång där han har tränat damlaget i 3 år. Han har även dömt seniorfotboll. Med Albin får vi bra kunskap och en tränare som brinner för damfotboll. Vi i sportgruppen är väldigt nöjda över att kunna knyta till oss Albin. Vi ser i fram emot ett spännande fotbollsår 2023 och hälsar Albin välkommen i klubben. Arbetet med hitta assisterade tränare fortsätter

 

/Oskar och Karin sportgruppen för damlaget.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Match, Ullervads IP A-plan, 02/06 17:00
Träning, A-plan, 03/06 18:15
Träning, A-plan, 05/06 18:15
Möte, Klubbstugan, 05/06 19:30
Nyheter från föreningen
HEM, 16/05 09:26 
HEM, 09/04 23:06 
HEM, 06/09 19:04 
HEM, 22/04 21:00 
 
SPONSORER