SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
1942
Damlaget

Välkommen till Jula BK Damlag 2021
 
Fågelås hemma och slutord om säsongen
2022-10-05 15:31

Sista matchen för säsongen så gästades vi av Norra Fågelås. Det märktes på spelarna att de var taggade för denna matchen och att det fanns mycket revansch känslor i dem efter några matcher det senaste där vi spelat riktigt bra men ändå inte riktigt lyckats i det avgörande ögonblicket, då bollen ska in i mål.

 

Denna dagen fick vi bättre utdelning, 4 bollar lyckas vi få in. Spelet var som det varit för det mesta under höstsäsongen, vi har lyckats väldigt bra när vi håller bollen på backen och varierar vårat passningsspel med korta och långa spelavstånd.

 

Inför denna säsong så var det lite oroligt. Flera spelare från föregående säsong som av olika anledningar inte kunde delta. Men våra yngre spelare i laget lyckades ragga till sig nya spelare i samma ålder som fyllde upp truppen och gjorde så att det kändes mer stabilt på både träning och match.

 

Vi var i april iväg på Ladies Cup i Växjö. Det blev ett ordentligt genrep med svåra matcher där vi inte heller lyckades få med samtliga spelare i truppen, vilket gjorde att vi blev lite tunna antalsmässigt. Både cupen och träningsmatcherna var svåra, vi hade inte riktigt spelat ihop oss ännu med våra nya spelare samt att några spelade på lite nya positioner. Men spelarna hängde verkligen i på både träning och match under försäsongen och vi startar säsongen starkt! Två storvinster mot lag som det visade sig att alla lag skulle ha ganska lätt mot, men vi gör också en riktigt bra match tidigt på säsongen mot Mariestads Bois, i den matchen låg vi enbart under med en boll i halvlek, sen blir det tillslut 5-0. Men med tanke på hur det har sett ut under säsongen och hur det gått så måste jag säga att jag är otroligt stolt och imponerad av mina spelares start av säsongen när man tänker på hur oroligt det var med antal spelare från start och att vi skulle spela och träna in flera nya spelare in i lagets sätt att spela fotboll på.

 

Men främst tycker jag mig se den största utvecklingen under höstsäsongen. Där har vi ett järngäng som alltid kommer på träning och som spelar varje match och spelar mycket. Det märks också, passningsspelet på små ytor ser fantastisk ut när vi fr till det och vågar lita på att vi kan, kontringar i yttre korridor där vi forcerar oss in i boxen från alla håll för att öka chanserna till att få in bollen och samarbete i försvarsspelet som utvecklats och blommat under hela säsongen.

 

Att vara tränare för spelarna i Jula BK damlag är en fantastik uppgift. Det är ett lag som visar att fotboll handlar om så mycket mer än att bara spela matcher och träna. Det handlar om att ta ansvar tillsammans, skapa trivsamma miljöer, skapa tillfällen att ha roligt på och mycket mer. Det är inte alltid guld och gröna skogar och det har vi också lärt oss. Men genom att samarbeta och bry sig om varandra så har detta laget visat att man kommer långt.

Att ha fått beskåda den fotbollsmässiga utvecklingen hos varje spelare under dessa tre år har varit otroligt roligt. Det är flera spelare som jag fått följa under tre år här och vissa ännu längre om man räknar med att jag varit lärare för vissa av dem.

Jag önskar Jula BK dam all lycka i fortsättningen, jag kommer följa era framtida bedrifter frenetiskt.

 

Tack för den här tiden!

 

Med vänlig hälsning

 

Jonas Björk

Moholm, Hemma
2022-09-26 09:10
Man kan lugnt säga att vi var sugna på revansch från förra veckas bortaförlust och öppnade dagens match väldigt starkt. 
Felicia Friberg på högeryttern startade matchen med ett farligt läge redan efter ett par minuter. 
Under matchens första kvart skapade vi även ett par till farliga lägen som tyvärr inte resulterade i något mål.
Matchens första halvlek var jämn rent spelmässigt tycker jag, kanske att vi hade några fler farliga lägen än Moholm.
Andra halvlek startade vi också starkt och så länge vi spelade bollen på marken så gjorde vi det riktigt bra. 
Dock tog Moholm tyvärr ledningen genom ett lite snöpligt mål i matchens 76:e minut.  
Vi kämpade på och skapade några lägen men tyvärr så blev även hemmamötet en förlust. 
Trots detta är jag väldigt nöjd med samtliga spelares insats. Många fick trots skavanker och endast en halv spelande ledare som avbytare spela 90 minuter, och de gjorde de med bravur.
Jag skulle vilja berömma hela laget extra men tycker att Josefin Andren, som efter 1.5 års uppehåll tar på sig skorna och offrar sig för laget förtjänar lite extra beröm. Emma Johansson ställer också upp, i  mål, trots skador, och gör det riktigt bra.  Känns alltid tryggt med henne där.
Innan jag avslutar så måste jag också nämna vår ena mittback Emilia Immerstrand. Jag säger bara, vilken spelare. 
Nu tar vi med oss kämparglöden från denna match och satsar för vinst i säsongens sista hemmamatch mot Fågelås nu på lördag.
Hoppas på stor publik.  
 
/ Marie Eng
Ulvåkers IF U Hemma
2022-09-19 20:31

Tredje sista macthen för säsången och den femte matchen på 14 dagar. Vi gick in i denna match som vi visste skulle bli en tuff match med slitna spelare som under den senaste tiden spelat alldeless för tätt och för mycket.

 

Men med tanke på hur första 20 minuterna ser ut på matchen så ser det ut som om vi har en bra match till oss innan det blir en veckas vila till nästa match. Vi gör det riktigt bra och ledningsmålet kommer också genom Hilda med ett avslut utanför straffområdet. 

 

Det börjar dock synas att krafterna börjar sina på spelarna. Sen får Stina Kampe oturligt en rikgit hårt slagen boll i huvudet, hon känner av smällen ordentligt och kan inte spela mer denna match. I spelminut 36 åker vår målvakt Carolina Holm ut tyvärr, rött kort på frilägesutvisning, Carro gjorde en riktigt bra match men där blev det tyvärr slutspelat för henne. Natchalie Johansson tar på sig handskarna och ställer sig i målet för att ta emot en straff det första hon gör. Nathalie räddar straffen! Och inte nog med det hon räddar också returen! En otrolig prestation av Nathalie!

 

I halvlek så leder vi alltså med 1-0. Ulvåker tog självfallet över en spelet en del i slutet på första halvlek men vi höll undan! Första 15 minuterna av andra halvlek däremot så ser det snarare ut som att vi ska utöka vår ledning. Vi får inte rikgit till det, men håller också undran från att släppa in något.

 

Men kvitteringen kommer genom en ren chansboll från 30 meter, det ser mer ut som en rensning n ett avslut, rakt upp i luften och precis ned innanför ribban och så studsar bollen ner i gräset och upp i nättaket, vilket flyt... 1-1

 

Det är tuffa minutrar som är kvar av matchen nu, Fanny Svensson var desutom tvungen att åka efter 20 minter in i andra halvlek, men Marie Eng kom in och tog den platsen och gör det rikgit bra. Men det hänger verkligen ett mål i luften för motståndarna nu och det syns på samtliga spelare att det knappt finns några krafter kvar alls och vi har inga avbytare kvar heller efter utvisnig, huvudskada och en som var tvungen att åka på jobb. 

 

Ledningsmålet kommer och 1-2 för Ulvåker är ett faktum... ja det var otroligt bra spelat och kämpat av samtliga i Jula BK idag, och att enbart förlora med 2-1 efter omständigheterna ser i alla fall jag som en vinnst och spelarna får 10 av 10 poäng av mig! 

 

Nästa match spelas på lördag hemma mot Moholm, 12:00.

 

/ Jonas Björk

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Jula Bollklubb, 28/11 07:46 
Jula Bollklubb, 17/10 08:16 
Jula Bollklubb, 07/08 10:05 
Jula Bollklubb, 03/05 13:18 
Jula Bollklubb, 07/03 14:29 
 
Sociala medier
SPONSORER