SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
1942
Damlaget

Matchreferat Götene-Jula Bk
2023-09-16 09:42

Här kommer matchreferat från Götenematchen. Detta är mina tankar och åsikt om matchen. Lite humor finns bland texten samt en del stavfel😊


Idag vart var det dags för match mot Götene på konstgräs. Vädret var perfekt 5-6 plus i luften och i solen var det säkert upp mot 12 grader. Snön höll på smälta vi sidan. Nej nu ljög jag. Det är ju september och inte 1 mars som det brukar vara när man spelar konstgräs. 


3 sjukdomar i laget gör att det blir 9 mot 9 i stället för 11 mot 11. 

Känslan i laget känns bra när man kommer in i omklädningsrummet för matchgenomgång. Dock så blir jag lite förvånad över varför Hilda har valt att ha ett tält som matchtröja. Självklart är det inte så utan idag  spelar vi  i vårt bortaställ som är svart i eftersom Götene är blåa och det svarta stället är inte uppdaterade med storlekar.
Formationen vi kör är 3-4-1 och på innermitt har vi en ny duo  vid namnTea Wallin och Fanny Albansson och för andra matchen i rad har vi Hedda i mål.

 


Matchstart.
Vi börjar match bra och Tea är nära att redan efter 4 minuter att dribbla till sig ett friläge men backen läser det bra.
När att göra mål är även Göten i början på matchen. 6 minuter in i matchen får dom en hörna som blir väldigt farlig men vi reder ut situationen.
 Emilia gör sedan ett perfekt brytning och förhindrar ett friläge för Götene.
Inom loppet av 2 minuter skapar vi 2 bra chanser både gångerna är det Albansson som får läget. 1:a gånger bryter och ett uppspel på halva Götenes plan halva och  det uppstår en 2-1 situation Albansson tar avlsutet men bollen tar i stolpen. Minut senare jobbar Austeja fram bollen via Holmén till Albansson som skjuter men målvakten räddar bollen.

Sen går det 7-8 min då det inte händer så mycket. Vi har lite bekymmer med våra uppspel då Götene pressar mycket. Men så fort vi kommer över halva plan så är vi nära att komma igenom några gånger.
 I minut 19 driver Emilia upp bollen i kontring en Götene spelare försöker stoppa henn och misslyckas första gången men andra gången flyckas hon fälla henne.  Jag är inte utbildad domare och var säkert lite enögd men jag blir lite förvånad över att det inte vart gult kort.
Frisparken är ungefär 10 m in på Götenes planhalva. Emilia lyfter den och är Fanny Holmen är ruggit nära att få huvudet på den. 

Istället får Götene 3 hörnor efter varandra och på den 3:e hörnan gör dom 1-0.Inte så rättvisst men vi är inne i en lite sämre period då vi inte lyckas med våra uppspel. Samt att våra backar får många löpdueller. Dock så klarar vi av dom men det blir väldigt jobbigt med mycket löpningar.
Några minuter efter målet göt Hedda en strålande räddning när hon räddar ett friläge. En väldigt viktig räddning. 

Vi spelar upp oss och vinner många bollar högt upp då vi pressar dom i rätt läge. Vi skapar några halvlägen och med lite tur så hade vi fått in nått mål där. Felicia är närmast då hon får skottläge till höger i straffområdet.
Hedda är stabil i målet och plockar ner några inlägg samt nån hörna under denna period.
Runt minut 40 får en Götene spelare till en bra träff och skott går ribban. Anfallet efter är det en bra frekvens då Holmen passar Albansson som får skottläge men skottet går tyvärr utanför.

Istället för att vi gör mål i nu när vi har spelat upp oss så gör Götene 2-0 med 3 minuter. Ett slumpmål och Emilia är så nära att kunna glidtackla bort bollen. Men marginalerna är inte med oss i denna sekvens. 2-0 är verkligen inte rättvist men sån är idrotten.
Fanny Holmén hinner med att göra 2-1 innan paus med det blir bortdömd för offside. Även denna gång bryter vi deras uppspel högt upp i plan.
Första halvlek slut.

Vi gör en bra halvlek men undantag för en period på 12-15 minuter. Det vi pratar om i pausen är uppspelen, då dom sätter press på oss väldigt snabbt. All göra väldigt bra jobb därute och krigar hela tiden.
Vi gör 2 byten i paus. Felicia och Nova ut, Hilda och Malin in.

2:a halvlek hinner knappt börja innan vi göra 2-1 genom Hilda. Ännu en gång vinner vi bollen högt upp och det beror att hela laget är med och pressar. Det gör att deras back hamnar lite i tidsnöd och Hilda kan på ett ”sjyst” sätt sno åt sig bollen, och får till en riktig drömträff 5-7 meter utanför straffområdet och bollen går in i bortre krysset. Fanatisk start på andra halvlek.
Efter målet så är inga direkta målchanser på ca 15 minuter, men det är vi som är närmast att skapa chanser.  Och runt minut 62 är det nära att Fanny holmen kommer fri men bollen rinner iväg istället får Götenes anfallare sekvensen efter ett rent friläge men skottet går utanför.

Vi har gjort ett till Byte Julia har kommit in istället för Albansson som sprungit kopiöst mycket på mitten. Både hon och Tea har gjort mycket bra på mitten och det gör Julia med när hon kom in.
Sen är 10 minuters spel som inga av lagen skapar några dirketa chanser. Vi är stabil där back och släpper inte till något. Götene har 3-4 hörnor med dom är ofarliga. Emelia manglar ner 2 av deras spelare på sjyst sätt och det börjas gnällas lite från Götenes sida. 

Med kvarten kvar börjar vi trycka på lite mer och skapa några lägen med lite flyt hade vi haft en kvittering där. Jag räknar till 4 st lägen som kunde ha resulterat i mål men marginalerna är inte med oss. 
Istället med 6 minuter kvar gör Götene 3-1.  Men vi ger inte upp utan vi skapar 2 st hörnor som tyvärr blir resultatlösa. Och matchen slutar 3-1. En mycket bra insatts av samtliga. Spelar vi så här resten av matcherna kommer det vara jävligt svårt att slå oss. Götene fick verkligen kämpa idag för att ta oss.
 
Alla ska ha mycket beröm, alla krigar på hela matchen rakt igenom och vi har några fina kombinationer.


Matchen lirare gick till Austeja som sliter och krigar på i 90 min. Vinner mycket boll.Men hela laget ska ha beröm. Stabilt Från målvakt till forward.

 

/ Oskar 

Matchreferat Jula BK - Götene FK U
2023-06-03 18:40

Dags för seriefinal mot Götene FK U. Matchen skulle spelas 9 mot 9 och Götene kom med 8 A-lagsspelare. Tyvärr är det på detta sätt det fungerar i Damer Div 4. 

 

Vi startar matchen bra första 15-20 minuterna och får utdelning i minut 3 genom Fanny H efter en försvarsmiss hos motståndarna. Götene lyckas ta över matchen och gör 3 mål i den första halvleken och leder med 1 - 3 i halvtid. Vi pratar i halvtid om att det finns grejer att justera men att vi är minst lika bra som Götene när vi får igång vårt grundspel. 

 

Hoppet om att vända matchen dör dessvärre i minut 62 när Götene gör 1 - 4 efter att deras Forward halkat och lyckas få in bollen. Götene gör ytterligare två mål innan domaren blåser av. 

 

Tre saker som skulle visa sig vara avgörande idag är: Antal A lagsspelare,Marginaler och att vi inte får igång vårt grundspel. Det blev lite för mycket saker emot oss för att kunna stå upp mot Götene. Alla spelare ska dock ha beröm för att vi spelar av matchen och kämpar för varandra. 

 

Ny match mot Norra Fågelås Söndag 12:00 på Ullervads IP 

 

Matchhändelser

1 - 0 Fanny H Minut 3

 

//Coach Albin 

Matchreferat Jula BK - G/W
2023-05-21 22:00

Dags för säsongens viktigaste match mot Gullspång/Weimer. Vi skulle få möta ett taggat lag som framförallt vill trycka undertecknad efter sina 3 år i klubben. 

 

Vi startar matchen slarvigt och faller ner i motståndarnas låga bolltempo och hamnar i sparka och springfotboll. Vi får utdelning via Fanny H i min 19 och Hilda i min 21. 

I vattenpaus pratar vi om att börja rulla bollen och göra det vi gjort tidigare matcher. 

 

Efter vattenpausen släpper vi loss och fullkomligt spelar ut hela vårt register. När domaren blåser för halvlek leder vi rättvist med 7 - 0. 

 

I halvlek pratar vi om att fortsätta hålla upp spelet och inte slappna av. 

 

Andra halvleken börjar lite som första och vi får inte igång spelet utan hamnar återigen i motståndarnas typ av spel. Vi höjer oss igen efter vattenpausen och gör ytterligare 3 mål och lyckas sen spela av matchen på ett kontrollerat sätt. Slutresultatet skrivs till 10 - 0. 

 

Det ska vi ta med oss från dagens match är många otroligt vackra mål och spelkombinationer. 

 

Matchens lirare idag blev Austeja som gör 2mål och 3assist och även var grym i spelet. 

 

Nästa match spelas 1/6 19.00 mot Götene FK U på vår hemmaborg Ullervads IP. 

 

Matchhändelser: 

1 - 0 Fanny H Assist Hilda Minut 19 

2 - 0  Hilda Assist Austeja Minut 21

3 - 0 Chrissi Minut 30 

4 - 0 Stina Assist Austeja Minut 34 

5 - 0 Chrissi Minut 38

6 - 0  Austeja Assist Fanny H Minut 39 

7 - 0 Austeja Assist Hilda Minut 41

8 - 0 Hilda Assist Austeja Minut 66

9 - 0 Hilda Assist Emilia Minut 69 

10 - 0 Stina Minut 79

 

// Coach Albin 

 

Matchreferat Hörnebo SK - Jula BK
2023-05-14 18:53

Så var det dags för säsongens fjärde match. För motståndet stod ett Hörnebo SK som senast förlorade med 3 - 2 mot FIF/MBAIF. Mycket talade för att vi skulle möta ett revanschsuget lag. Den dåliga planen gjorde att vi återigen inte kunde bedriva spelet som vi vill.

 

Matchinledningen är lite tempofattig och det är inte långa stunder något av lagen lyckas etablera bollinnehav. I matchminut 14 skapar vi en hörna som Chrissi slår och motståndarnas målvakt tappar bollen. Emilia tar vara på tillfället och nickar bestämt in 1 - 0. Rolig fakta att Emilia innan matchen utlovar ett nickmål från hennes panna. 

 

I vattenpausen efter 20 minuter pratar vi om att gå hårdare in i närkamper och fortsätta pressa motståndarnas osäkra backlinje. Vi tar över matchen och vinner fler närkamper och ger aldrig motståndarna tid med bollen. I matchminut 37 spelas bollen upp en felvänd Hilda som vänder och slår en passning i djupet, som Malin är först på och säkert rullar in bollen i bortre stolpen. Rättvist i denna period av matchen. Målskyttet skulle fyllas på via Chrissi återigen assist av Hilda. Vi går in i halvlek nöjda med en 3 - 0 ledning. 

 

Det enda jag säger till spelarna i halvlek är att vi ska fortsätta på inslagen väg och att inte slappna av. 

 

Andra halvlek börjar precis så den inte får börja. Vi är oorganiserade och stressade och lyckas aldrig komma rätt i försvarsspelet. Från matchminut 48 - 60 lyckas motståndarna göra mål på 3 chanser och helt plötsligt står det 3 - 3.

 

Vi reser oss från detta och tar över spelet och får till ett bättre presspel. I matchminut 63 slår Chrissi en hörna från höger som Emilia förvaltar med en stenhård nick. 4 - 3. 

 

Vi lyckas att spela av matchen på ett kontrollerat sätt även om undertecknad nog aldrig varit så nervös. Vi skulle med bättre skärpa och lite domslut med oss kunnat vinna denna matchen med mer mål. 

 

Till matchens lirare utsågs Chrissi som gör 1 mål och 2 assist idag. 

 

Nu laddar vi för en speciell match mot Gullspång/Weimer Söndag 21/5 13.00 på Ullervads IP. 

 

/ Coach Albin 

 

https://app.veo.co/matches/20230514-2023-05-14-115910-00fdaf0e/

 

https://app.veo.co/matches/20230514-2023-05-14-122013-250c01b2/

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 23/9 13:00
1 - 3  
Tor 14/9 19:00
3 - 1  
Sön 3/9 16:00
0 - 12
Tis 29/8 18:15
1 - 5  
Tor 24/8 18:30
1 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
HEM, 06/09 19:04 
HEM, 22/04 21:00 
HEM, 29/03 05:25 
HEM, 02/02 15:30 
HEM, 28/11 07:46 
 
SPONSORER