SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
1942
Damlaget

Välkommen till Jula BK Damlag 2021
 
IFK Hjo borta
2022-05-18 21:27

Matchen börjar väldigt konstigt. Hjo sätter press på oss direkt och får hörna redan i minut 1. I fjärde spelminuter får de till ett inlägg som Emelie Wallin (som ställt upp att stå i mål denna match) plockar ner, Emelie håller i bollen och Hjo:s anfallare trycker inte Emelies händer in i målet med sin kropp. Alla står och väntar på att domaren ska blåsa frispark, domaren blåser inte något allt utan efter några seknuder när alla väntat på vad han ska göra så pekar han på mittpunkten och dömmer mål, till allas förvåning... 

 

Efter detta är första 20 minuterna väldigt märkliga, vi är helt tysta på planen och det känns nästa som vi gett upp i förväg. I minut 21 göra Hjo 2-0 på hörna. 

 

Efter detta så kommer vi dock igång och skapar lägen genom fina uppspelningar från backlinjen via centrala mittfältet och både Stina E och Fanny kommer på fina avslut. 

 

Emelie göra det också riktigt bra i mål på ett par frilägen då hon kommer ut och avvärjar lägena fint och vi kan gå på vila med fortfarande 2-0 underläge. 

 

I halvlek så pratar vi om att vi kan om vi vill, vi har visat flera gånger i första att det inte är omöjligt att sätta press på dem. Men de blir lite för tufft i andra halvlek. Hjos duskitga forward och centrala mittfältare vinner boll hela tiden och vi får svårt att få bollen upp på offensive plahalva, Det rinner in 4 bollar till. 

 

Men sista 10 minuterna av matchen visare tjejerna riktigt bra inställning och vägrar släppa in ett till mål. Vi får också flera fina målchanser sista 10, både Stina E och Fanny är enbart en fot ifrån att rolla in bollen både två och tre gånger. 

 

Men idag får vi nöja oss med det och ta med oss den fina inställningen vi till slut lyckades hitta och där vi då också kommer på fina målchanser. 

 

Nästa match spelas hemma mot Töreboda U på lördag kl 15. Hjärtligt välkomman att heja fram oss till nya poäng då! 

 

/ Jonas Björk 

Matchreferat BoIS hemma
2022-05-08 12:40

I vår tredje seriematch för säsongen fick vi ta emot Mariestad BoIS som börjat om i division 4 från div 2. En match som vi på förhand förstod skulle bli riktigt tuff, men vi hade kommit överens om att inte ge oss oavsett vad det skulle stå på tavlan. Och som vi visade kämparanda igår på Ullervads IP! 

 
Som väntat är det Bois som har boll för det mesta, men vi ligger riktigt bra i positionerna hela första halvlek och framförallt så hjälper vi varandra. Vi fick många hörnor mot oss i början av första halvlek, men med Carolina Holm i mål (som vanligtvis spelar mittback) så lyckades vi avvärja Bois chanser att få in bollen. 
 
Första 30 minuterna har vi ett fantastiskt samarbete över hela banan med press på bollhållare och understöd, vilket gör att målchanserna motståndarna får inte är tillräckligt självklara för att bollen ska gå in. Men med ett otroligt målvaktsspel från Carro och så blev det än svårare för Bois att göra första målet. 
 
Men mot ett motstånd som är vana vid att spela på en helt annan nivå än oss så kan vi inte hålla undan hur länge som helst. I 33:e spelminuten kommer 0-1 målet för bortalaget. Och det absolut bästa i detta är att vi fortsätter precis som vi gjort hela matchen, vi fortsätter sätta press, fortsätter gå in i närkamperna för att vinna boll, fortsätter arbeta in i understöd och hjälper varandra. Vilket gör att vi håller undan och kan gå av i halvlek med bara ett mål i insläppt. Det var fantastiskt att stå som tränare och se denna inställning på planen. 
 
Vi var faktiskt också i spelminut 16 enbart en tåspets från att Emelie Wallin skulle nå fram med en djupledsboll som skulle sätta Fanny Holmén helt fri mot målvakt, hade den gått fram hade Fanny iskallt lagt in den i kassen som så många gånger förr, då hade matchbilden blivit en helt annan i andra halvlek, det är jag övertygad om. 
 
Andra halvlek drar igång och vi byter målvakt då Carro inte riktigt känner sig redo för fullt spel ännu efter graviditet. Linnea Claesson ställer sig i mål. 
 
Det rinner in 5 bollar i andra halvlek, inte alls konstigt med tanke på den kvalite motståndet besitter på individnivå. Men något som var väldigt tydligt var att motståndet inte alls fick till det spel de önskade på grund av vårt fantastiska försvarsspel. Målen fick komma på hörnor eller i individuella prestationer för Bois istället, vilka var väldigt bra prestationer och svår för oss att göra något åt när orken börjat dala. 
 
Det vi från denna match ska ta med oss är framförallt inställningen hos varenda en i Jula BK denna match. Trots förlust med 0-6 så fortsatte alla att ge 110% hela vägen! 
 
Det vi också ska ta med oss är vår förmåga att förstöra motståndets speluppbyggnad, de fick inte spela på det sätt de ville utan fick hitta andra vägar, kan vi fortsätta spela på detta sätt under säsongen så kommer vi vinna många matcher! 
 
Matchen spelare gick till Stina Kampe som gjorde en fenomenal match på mittbacken! I
 
Men jag har svårt att ge några specifika plus till bara några specifika spelare, alla tog verkligen fram det där lilla extra denna matchen. Vi har några nya spelare som inte har spelat så mycket fotboll de senaste åren och flera nya som inte haft så lång tid på sig att spela in sig i vårt spelsystem, men som kliver in här och visar hur väl de tagit till sig det vi tränat på. Håller positionerna, sätter press, ger understöd och kommer rätt i timingen vid brytningar. De mer erfarna spelarna tar ett ansvar på planen, visar vägen och håller i kommunikationen. 
 
Tack till all publik som var på plats och stöttade oss i denna match! Det är så viktigt med hemmapublik, det ger en härlig känsla och man vill ge det där lilla extra när många är där och tittar på! 
 
Tack också till domaren som höll bra nivå.
 
Nästa match spelas på bortaplan och där möter vi IFK Hjo. Vi har mött dem en gång innan, då slutade matchen 2-2 trots att vi hade totalt övertag hela matchen. Denna gången ska vi se till att sätta våra chanser och spika igen bakåt! 
 
Ha de gott! / Jonas Björk
Säsongens första match
2022-04-03 18:39

Efter många om och men fick vi tillslut till säsongens första match. Det har varit en udda försäsong tots att detta ser ut att bli den första vanliga säsongen sen pandemin slog till. Vi var till en början väldigt få på våra träningar i januari och februari, men det har sakta men säkert fyllts på med spelare i truppen efter förluster på spelarsidan från i fjol i nyablivna och kommande föräldrar.

 

Säsongens första match spleas som träningsmatch mot Trollhättan BoIS. Ett lag som spelar sin andra säsong i division 4 efter att ha startat upp damlag igen efter några år. 

 

Med tanke på att vi har många nya spelare plus några som nyligen kommit tillbaka från skador så gör vi en riktigt bra match. Trollhättan styr splelet mest hela matchen men vi lyckas hålla udan bra i första halvlek. De hade två till tre spelare konstant redo på att gå i djupet och ska vi vara helt ärliga så hade många av deras mål gått bort om vi hade haft linjedommare. 

 

Men första målet gör Trollhättan på frispark, direkt i mål halvvägs in på vår planhalv, ett riktigt klassmål. Andra målet kommer precis innan avblåsning av första halvlek på friläge. Så 0-2 i halvlek. Första halvlek ska vi ta med oss vårt fina försvarsspel på defensiv planhalva. 

 

I andra halvlek rinner det iväg med många frilägen och Linnéa som vanligt vis står i ett betydligt mindre mål i handboll fick göra några svettiga räddningar, men det rann in 5 bollar till. 

 

I andra halvlek ska vi framförallt ta med oss lagandan och kämparinsatsen. Trots mång mål bakåt så slutade vi inte kämpa och vi va hela tiden positiva tillvarandra på planen. Vi höll upp huvudet, började inte gnälla på varken domare eller motståndare utan vi bet ihop och tuggade på. En helt fantastik syn att få se som tränare, spelarna visade verkligen karaktär och storhet i hur en förlust ska tas. 

 

Vi har mycket att fila på självfallet, med många nya spelare i truppen så vore allt annat konstigt. Vi får oss en ordentlig genomkörare denna dag och nästa helg bär det av till Växjö för att spela Ladies cup. Där väntar totalt fyra matcher som spelar 2x30 minuter, så där får vi mycket matchträning som kommer att göra oss gott i vägen till att få ett mer samspelat lag. 

 

Eloge till Linnéa Claesson som ställde upp och stog i mål denna match, det är vi väldigt tacksamma för! 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Träning, A-plan, 30/06 17:20
Match, Gullmovallen, 01/07 19:00
Loppis, A-plan, 02/07 08:00
Loppis, A-plan, 02/07 08:00
Nyheter från föreningen
Jula Bollklubb, 25/06 07:00 
Jula Bollklubb, 20/06 17:37 
Jula Bollklubb, 19/06 14:25 
Jula Bollklubb, 03/06 10:36 
Jula Bollklubb, 03/05 13:18 
 
Sociala medier
SPONSORER