SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
1942
Damlaget

Välkommen till Jula BK Damlag 2021
 
Matchreferat Moholm borta
2021-09-26 14:39

Hej på er!

 

Då var säsongens sista match spelad. Detta gjordes borta mot Moholm SK med spelformen 9 mot 9. En spelform som vi inte har fått träna på så mycket denna säsongen, vilket vi tycker är skönt, för det är ett väldigt märkligt sätt att spela fotboll på. 

 

Men vi börjar matchen bra, sätter hög press och kommer till många farliga lägen. Moholm är inte heller utan lägen i första halvlek. 

 

Vi kommer på många fina anfallskombinatioer genom Fanny H på vänster yttermittfällt. Vi försökte få till det så att vår vänster ytter i Fanny skulle bli mer av en forward i anfallsspelet, men fick inte till det riktigt. Istället fick hon stå får många fina framspelningar till Ebba. Men vi lyckades inte riktigt i avsluten idag. Tillslut sätter vi dit ledningsmålet genom Hilda på frispark, hon sätter in den stenhårt i bortre, mycket fin frispark av Hilda!

 

Moholm får ett par riktigt vassa lägen i mitten på första halvlek som Emma i mål gör fantastiska ingripanden på. Vi ökar ledningen till 0-2 genom Ebba efter en lyckad hög press, hon blir framspelad av Emelie Wallin. 

 

Två minuter senare reducerar Moholm till 1-2 på hörna. Slutet av andra halvlek håller vi inte riktigt ihop det längre, flera spelare får känningar och det blir flera byten. Men vi lyckas hålla undan och leda med ett mål efter första halvlek.

 

Kändes som att vi inte riktigt orkade den höga pressen idag så vi valde att kliva ner med ett lägre försvar i början av andra halvlek. Det blev inte alls bra, vi blev istället väldigt låga i försvaret, vi blev passiva i närkamperna och Moholm åt upp oss totalt, vi fick knappt låna bollen. 

 

Det dröjde till 66 minuten innan Moholm satte ditt 2-2, kort därefter kom 3-2. 

 

Vi lyckades inte alls med det låga försvare, Moholm var först på alla bollar och såg till att vi inte fick någon ro i vår speluppbyggnad. Vi flyttade därför upp laget igen och hoppades på att vi skulle orka kämpa på matchen ut. Det såg bättre ut igen när vi arbetade med ett högra försvar.

 

Men vi var inte riktigt där idag, flera spelare i Jula fick känningar, orkade inte så mycket som vi brukar göra. Tillslut hade vi inte spelare att sätta in längre, utan några fick spela fast de hade ont, vilket inte va någon bra lösning. Vi hade flera bra chanser att komma till kvitteringsmöjligheter, men sista passningen i sista tredjedelen stämde inte riktigt. Istället hängde ett mål till i luften för hemmalaget, vilket det även kom. 

 

Matchen slutade 4-2 till Moholm. Vi kämpar på bra idag, men vi fick det inte att stämma. Det har väl sätt ut lite såhär varje gång vi tvingats spela 9-manna. Men men, vi ska inte hänga läpp för det!

 

Matchen lirare gick idag till Hanna Svenborger som haft en fantastik utveckling över året och gjorde en riktig kämparinsats idag! 

 

Vi har trots allt gjort en fantastisk säsong i år. Vi kommer trea i tabellen och ska vara otroligt stolta över det vi presterat! Med tanke på att vi blev av med vårt mittbackspar i Carolina Holm och Josefin Andrén från föregående säsong, tog in Emilia Immerstrand och Alice Broo på mittbacken i början av säsongen och de gjorde ett otroligt bra jobb! Emilia blev efter andra matchen inte tillgänglig för spel för resten av säsongen. Vi förlorade Elsa i långtidsskada efter första matchen, Wilma Svensson också långtidsskadad och borta hela säsongen, Elin Kark och Malin Broo som gjort det fantastisk på ytterbackspositionerna försann i skador i slutet av säsongen. 

 

Vi fick verkligen kämpa in i det sista för att hålla ihop det med alla skador och spelarbortfall, och det gjorde vi också. Vi hade gjort det så bra att vi hade råd att förlora sista matchen och ändå knipa tredjeplatsen. 

 

Vi tackar för allt stöd vi fått från publik denna säsongen, nu blickar vi framåt, blir förhoppningsvis en inomhussäsong i år också, där vi ska få spela lite futsal-cuper. 

 

Sen ser vi fram emot en säsong 2022 där vi förhoppningsvis ska få spela fler matchen än som varit möjligt under de två senaste säsongerna på grund av pandemin. 

Götene FK U borta
2021-09-13 17:51

Hej på er!

 

Denna söndag åkte vi till Hellehof IP för att möta Götene FK U. Detta var en otroligt viktig match för oss, det märktes på stämningen i hela laget, nu skulle vi möte laget som leder serien, vi tillsammans med Skövde KIK var de tre lag som skapat sig chansen att inför de tre sista omgångarna vinna serien eller komma på kvalplats. 

 

Götene FK hade planerat detta väl, de var inställda på att vinna division 4 med sitt U-lag, med alla medel som krävs och tänja på reglerna till max. 

 

Vi fick denna söndag möta ett halvt division 2 lag, väldigt duktiga fotbollsspelare. Men! Vi bevisar återigen att vi kan! Vi kan rubba dessa lag, men vi är inte riktigt där än att vi kan vinna mot division 2 lag, vi spelar ju trots allt i division 4. 

 

Spelarna i Jula BK gör en fantastisk match. Vi börjar matchen med en bra press, lyckas hålla bollen på offensiv planhalva första minuterna. Vid minut 4 får Götene första läget att ordentligt komma på offensiv plahalva och detta gör de genom kontring som blir till ett friläge där de gör 1-0. Tufft efter en bra start första minuterna!

 

Götene tar över matchen mer och mer kommande 10 minuterna. Men runt minut 14 börjar vi glömma av de där tidiga målet och kommer tillbaka i vårt spel. Vi tar tillbaka matchen, kommer på flera farliga anfall och i minut 20 är det Ebba som tar över boll centralt på mittplan, driver ut i yttre korridor och sätter in bollen i höjd med straffområdet där Fanny H sätter ditt kviteringen. 1-1! 

 

Vi lyckas hålla upp det fina spelet större delen av första halvlek men runt minut 40 börjar Götene ta över igen och vi får det lite kämpigt de sista minuterna innan domaren blåser till halvtid. 

 

När andra halvlek börjar sätter Götene in ytterligare startspelare från sitt division 2 lag, de lyckas bra, Götene verkar ta över matchen helt. I spelminut 53 får en av deras centrala mittfälltare boll på mitten av offensiv planhalv, vänder bort en av våra spelare och klipper dit ett långskott som seglar in i krysset. 2-1 till Götene.

 

Vi fortsätter kämpa och lyckas också ta oss tillbaka in i matchen, det är mycket Götene under andra halvlek men vi lyckas hålla undan. I minut 71 levererar Nicole djupledsboll till Hilda i yttre korridor, Hilda tar med sig bollen in, håller undan försvarare otroligt effektivt och kommer till avslut, Götenes målvakt gör det riktigt bra! 

 

Vi vågar inte riktigt kliva på ordentligt då vi känner att ett 3-1 mål blir för stor risk i så fall. Men med ca 7 minuter kvar spelar vi med trebackslinje och satsar på en kvitering. Det ger utdelning lägesmässigt. Det hände framförallt mycket i 90 minuten, Fanny H kommer på avslut i straffområdet - räddning. Ebba kommer på avslut i straffområdet - räddning. Moa tar returen från Ebbas avslut i straffområdet - räddning. Götenes målvakt räddade verkligen vinsten för hemmalaget denna söndag. 

 

Matchen slutar 2-1. Spelarna gör en kanonmatch! Ni visar att ni klarar av de tiffaste motståndet åter igen, även om Götene gjorde det svårt för oss så står vi upp! Vi är där, det är inte många centimeter från att bli 2-2 i slutminuterna. 

 

Nu blickar vi framåt mot nästa match som spelas hemma mot Ulvåkers IF U. 

Den spelas nu på söndag på Ullervads IP klockan 12:00, välkomna! 

Sils IF U Hemma
2021-09-06 06:52

Hej på er! 

 

Denna söndag blev det en konstig match på Ullervads IF, på flera olika sätt. 

 

Vi startar matchen lite skakigt, får inte riktigt tag i bollen. Men efter 7 minuter ungefär så kommer vi in i det och tar över mer och mer. Sil kommer på ett par farliga kontringar, annars är det vi som lyckas med speluppbyggnad och har farliga lägen de kommande 20 minuterna. 

 

Men det var svårt för oss att få ett bra flyt i spelet, Sil var ett lag som höll på med massa saker som inte har med fotboll att göra, slet i tröjor när vi fick kontring, puttar i ryggen med raka armar m.m. De var ett farligt spel som jag inte uppskattade att titta på. Domaren gjorde ett bra jobb och fick vid flera tillfällen prata med sils spelare samt dela ut gula kort. 

 

Mellan minut 10 och 37 hade vi sju riktigt farliga lägen och spelade ändå bra, Sil kom under denna period på en farlig kontring, annars lyckades vi hålla bort dem. Men spelarna i Sil blev allt farligare på planen. Tillslut gick det för långt, lagkapten Chrissi fick i körare i ryggen så att hon harmlöst föll och slog i bakuhuvudet. Hon blev liggande på planen fram tills ambulans kom. Så tur är så är hon på benen igen.

 

Vi fick vänta 30 minuter på ambulansen innan matchen kunde komma igång igen. Vi samlade ihop oss och pratade om att göra detta tillsammans nu, hålla oss till vårt eget spel och se till att knipa dessa tre poäng. 

 

Slutet av första halvlek så körde vi över Sil, vi spelade med en otrolig energi och lät inte Sil komma upp på offensiv planhalva många gånger. Tillslut fick vi också utdelning efter en lyckad hög press efter en av Sils insparkar. Ebba kom loss, tar sig runt på snäv vinkel men passar in till Hilda som står helt fri på andra sidan och kan enkelt rulla in ledningsmålet! 1-0 Jula!

 

Andra halvlek ska vi bara fortsätta som vi gjort, men Sil lägger in en ny växel och vi blir tillbakatryckta. Under de sju första minuterna så lyckas vi inte komma upp på offensiv planhalva en enda gång, och som ett brev på posten kommer också kviteringen av SIl efter en tomult situation i straffområdet. 1-1.

 

Efter kviteringen skärper vi oss och kommer igång igen. Inget av lagen lyckar rikitgt få övertaget i andra halvlek, det är en väldigt jämn match. Och vi kan med lite lättnad också se att Sil har lugnat ned sig med sina spelförstörande knep. 

 

Men känslan är ändå att det är Jula BK som ska gå vinnande ur denna märkliga match, vi får de vassaste lägena. Moa kom på skott i straffområdet, Ebba spelade fram Emelie på friläge som blev lite för tight. Men Sil kom på ett friläge där vi trodde att de skulle ta ledningen, men Emma i målet gör en fenomenal insatts! Sils forward försöker ta sig runt Emma och lyckas komma vid sidan av henne med bollen, det ser ut att vara öppet för att bara lägga in den. Då kommer Emmas högerhand perfekt framför och räddar ut till hörna. Härligt Emma!

 

I 78 minuten skickar Emma en utspark som Sils mittback nickar in på det centrala mittfältet vilket Marie Eng tar hand om, levererar en perfekt djupledspassning till Ebba som är mycket snabbare än sina motståndare, hon dribblar av målvakten och kan rulla in bollen i mål! Yes! 2-1 Jula!

 

Vi går ner på en fembackslinje sista minuterna i matchen och vi lyckas spela av matchen till en vinst med 2-1.

 

Detta var en otrolig kämparinsats av samtliga spelare! Är otroligt stolt över hur vi hanterar denna matchen, får se vår kapten åka iväg i ambulans och ändå samlar oss och kommer ut starkare på andra sidan. Vi var värda denna vinsten!

 

Nästa match spelas borta mot Götene FK U på kommande söndag kl 12:00. 

 

Välkomna! 

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Träning, Lekevi, 27/01 19:00
Träning, Lekevi, 01/02 19:00
Träning, Lekevi, 03/02 19:00
Träning, Lekevi, 08/02 19:00
Nyheter från föreningen
Jula Bollklubb, 13/01 11:03 
Jula Bollklubb, 23/11 22:08 
Jula Bollklubb, 04/10 09:09 
Jula Bollklubb, 16/09 10:58 
 
SPONSORER