SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
1942
Damlaget

Matchreferat Jula BK - Arentorp Helås FK
2023-03-18 21:01

Efter en bra träningsvecka var det dags att avsluta DM äventyret. Vi skulle få möta ett väldigt bra motstånd idag skulle det visa sig. 

 

Matchen börjar med en kalldusch direkt efter 2minuter på hörna när bollen dimpar ner hos motståndarnas Nr 11 som enkelt kan rulla in bollen. Vi reser oss efter detta och börjar att rulla bollen. Vi har en bra spelmässig period fram till matchminut 18 och 20 då vi tyvärr hamnar lite fel och motståndarna gör 0 -2 och 0- 3. Det som gör mig stolt som tränare för detta laget är att vi fortsätter på den inslagna vägen och försöker spela boll oavsett matchens resultat. Vi skapar också många nästan lägen och vid normal utdelning hade Fanny H gjort mål idag. Första halvleks sista 15minuter slår vi tyvärr bara ifrån oss bollen, detta tydligt kopplat till trötthet. 

 

I halvlek pratar vi om att fortsätta spela bollen och försöka minska glappet på vårt innermittfält. 

 

I andra halvlek hittar vi mer rätt i framförallt positionering och presspel. Motståndarna är fantastiska duktiga på att göra varandra rättvända och det är bara att konstatera att vi möte det bästa laget i gruppen idag. Det var i perioder tufft att få tag i bollen, eftersom motståndarna var så duktiga med den. När vi väl får tag i den så försöker vi hela tiden göra något konstruktivt med den. Motståndarna gör ytterligare 2mål innan domaren blåser av matchen. 

 

Extra omnämnande är svårt att göra idag. Alla spelare gör en bra insats och kämpar för varandra. Jag måste dock framhålla Carro Holm som ställer upp i målet idag och gör många fina räddningar, samt Elin Kark som är brytsäker. 

 

Vi gör säsongens bästa match idag och det vi får ta med oss är inställningen och viljan att bli ett spelande fotbollslag. Vi tog ett stort steg i rätt riktning idag och det är bara att bygga vidare på träningarna framöver. 

 

Nästa match spelas 2/4 14.00 på Lekevi mot Rackeby/Kållandsö 

 

//Coach Albin

 

Matchreferat Jula BK - Kinnarp-Slutarps IF
2023-03-12 18:56

Efter förra helgens förlust fanns stora förhoppningar att vi skulle studsa tillbaka i dagens match. Vi genomförde en bra uppvärmning och kunde inte skylla på de yttre förhållande. 

 

Matchen börjar med mycket felpass från båda lagen. Motståndarna är skickliga på att spela runt bollen dock utan att skapa speciellt mycket målchanser. Vi är lite sömniga och motståndarna vinner i stort sett all närkamper under matchens första 25min. Vilket leder till att motståndet får ett stort bollinnehav och vi får löpa mycket över hela planen. När vi väl tar tag i bollen under första halvlekens sista 15min så hittar vi fina kombinationer och skapar lite halvchanser genom främst Hilda och Fanny H. Utdelningen skulle dock komma. I matchminut 34 vinner Chrissi bollen på offensiv planhalva och trycker av ett skott som går över målvakten. Ett väldigt vackert mål vi hoppas vi får se fler gånger denna säsong. Vi går in i halvtid med ledning 1 - 0. 

 

I halvleken pratar vi om att gå in i närkamper, sätta press på motståndarnas backlinje och få igång större rörelse över hela planen. 

 

Andra halvleken börjar på samma sätt som den första. Dock är vi lite mer påkopplade och går in i mer närkamper och vinner mer andra boll. Motståndarna spelade på ett väldigt direkt sätt i djupled vilket blir väldigt påfrestande att möta speciellt om man är oorganiserade. Tyvärr uppkommer just 3 sådana situationer och helt plötsligt står det 1 - 3 i matchen. Känslan efter en timme är att vi tagit slut på alla energi vi har. Vi orkar inte ha rörelse utan boll och slarvar med att ta hemjobbet i vissa situationer. Motståndet fortsätter att spela bollen i djupled och för varje anfall vi har emot oss blir vi  bara tröttare och tröttare. I matchminut 77 bryter Emilia ett uppspel och tar fram bollen och skjuter ett välplacerat skott som resulterar i 2-3. Dock blir det som förra matchen, vi lyckas inte med någon slutforcering och motståndarna kan kontra in 2mål i matchens slutskede. 

 

Tyvärr får vi sota för att vi inte lyckas rulla bollen under första halvleken. Mycket av dom misstag och felbeslut vi tar beror på trötthet som är kopplat till att vi får springa och jaga boll främst i första halvleken. Det är något vi måste ta med oss till kommande matcher. När vi lyckas rulla bollen så skapar vi lägen och  spelar fin fotboll. 

 

Extra omnämnande går till dagens målskyttar Emilia och Chrissi. De visar en enorm inställning idag och gör allt för laget. 

 

Det är mycket som vi behöver jobba vidare med, men det finns också mycket saker som är bra. Nya tag mot Arentorp Helås på Lördag 16.00 på Lekevi.

// Coach Albin 

Matchreferat Stenstorps IF - Jula BK
2023-03-05 13:18

Så var det äntligen dags för säsongens första match. Vi har sedan första träningen jobbat med hög intensitet, inställning och kvalitet. Jag hade stora förhoppningar inför matchen och det var märktes ett stort fokus hos spelarna inför matchen.

 

Matchen börjar lite trevande och inget av lagen lyckas riktigt hålla i bollen. Det märktes tydligt att det var två lag som spelade sin första match för säsongen. Efter 10 minuter kommer vi in i spelet och känslan är att det är vi som för spelet i stora delar av första halvleken. Stenstorp lyckas endast skapa halvchanser när vi är oorganiserade i vårt försvarsspel, vilket inte är särskilt ofta. När vi håller bollen i gräset och håller i gång rörelsen hittar vi fina spelmönster som nästan resulterar i 100% målchanser. Vi tar också rättvist ledningen via Hilda som bjuder på ett av dom vackraste målen jag sett på en fotbollsplan. När domaren blåser för halvlek leder vi med 0-1.

 

I halvlek pratar vi om att vi måste spela oss via vårt innermittfält då det var tydligt att det genererade målchanser. Vi pratade även om att hålla ihop laget och täcka upp för varandra om en spelare skulle lämna sin position. Detta hade vi missat vid fåtal tillfällen i första halvleken utan att det straffade sig.

 

Andra halvleken börjar och Stenstorp kommer ut taggade och tar tag i taktpinnen. De saker vi hade pratat om att göra i andra halvleken lyckas vi inte med. Vi har stora glapp mellan lagdelarna och lyckas aldrig spela bollen via innermittfältet. Stenstorp trycker under långa stunder ner oss och när vi väl vinner bollen lyckas vi inte få vila med den. Vi får hela tiden springa och jaga boll och Stenstorp utnyttjar vår trötthet och göra mål på sina 2 målchanser dom skapar i andra halvleken. Efter målen orkar vi inte riktigt hålla upp spelet och vi lyckas inte med någon slutforcering. Jag är övertygad om att vi hade vunnit 9/10 gånger mot detta motstånd om vi spelat om matchen. Fotboll är dock inte alltid rättvist.

 

Extra omnämnande till dagens mittbackspar Saga och Fanny S. Saga som gör debut i Jula BK och spelar med ett lugn och en stor självklarhet när hon har bollen. Fanny S förlorar knappt en närkamp idag och styr och ställer i backlinjen.

 

Alla spelare ska ha en eloge för en väl genomförd första match. Det kommer att vara jämnt om startplatserna i år och det kommer krävas mycket för att få speltid i denna truppen. Jag ser oerhört positivt på framtiden om vi fortsätter visa inställning i allt vi gör. Kinnarp - Slutarps IF kommer få sota för denna snöpliga förlust när vi möter dom på Söndag 12/3 14.00 på Lekevi.

//Coach Albin 

Huvudtränare - Damlaget - Albin Andersson
2023-01-27 07:48

Vi är väldigt glada över kunna presentera damlagets nya huvudtränare. Albin Andersson 24 år, kommer senast från Gullspång där han har tränat damlaget i 3 år. Han har även dömt seniorfotboll. Med Albin får vi bra kunskap och en tränare som brinner för damfotboll. Vi i sportgruppen är väldigt nöjda över att kunna knyta till oss Albin. Vi ser i fram emot ett spännande fotbollsår 2023 och hälsar Albin välkommen i klubben. Arbetet med hitta assisterade tränare fortsätter

 

/Oskar och Karin sportgruppen för damlaget.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Träning, Lekevi, 28/03 19:00
Styrketräning , Kraftkällan , 29/03 19:00
Träning, Lekevi, 31/03 18:00
Match, Lekevi, 02/04 14:00
Nyheter från föreningen
HEM, 02/02 15:30 
HEM, 28/11 07:46 
HEM, 17/10 08:16 
HEM, 07/08 10:05 
HEM, 03/05 13:18 
 
Sociala medier
SPONSORER