Vi är stolta över att vara en del av det charmiga samhället Ullervad, beläget strax utanför Mariestad. Sedan vår grundande år 1942 har vi engagerat oss passionerat i fotbollens värld.

Hos oss finns en bred och inkluderande fotbollsverksamhet som sträcker sig från de allra yngsta i vår fotbollsskola, genom ungdomslagen, till våra kämpande seniorlag.

Hos oss finner du både dam- och herrlag som representerar föreningen på planen. Vårt damlag spelar med stolthet i division 4, medan herrlaget kämpar för segrar och ära i division 5. Vi strävar inte bara efter framgång på planen, utan värnar om gemenskap och utveckling för varje spelare.

För att ansluta till våra träningsgrupper, eller för att registrera dig som spelare eller ledare, är det enkelt att navigera genom vår toppmeny och välja det lag som passar dig bäst. Tillsammans skapar vi en träningsmiljö fylld av glädje, kamratskap och fotbollsfärdigheter. Välkommen till Jula BK Fotbollsförening, där vi tillsammans formar framtidens fotbollshjältar!

Dansbandsmusik,fingrar och 3-0 vinst
2024-03-12 13:59

Äntligen har mina fingrar tinnat från matchen.

Dagens match var mot Rackeby Kållandsö på fina Rådavallen.
Mötet med deras tränare vart lite märkligt då först Johan och Karin kommer ut från samma toalett och nån minut efter det kommer jag och min dotter Elsa ut.
Vi förklarade att vi var där inne och värmde oss samt klädde på Elsa termobyxoer Vet inte om han köpte den förklaringen….

Pga av sjukdomar jobb mm fick vi ringa några spelare som inte har varit med och tränat. Strom, Frida Holmén och Friberg och stort tack er som kunde ställa upp.
Ett extra tack ska även Cornelia ha som ställde sig mellan stolporna då Carro var skadad.

Vi kan börja det där, med hennes första eller jag adnra ingrepp. Efter tre minuter läser hon en genomskärare och springer ut och slår bort bollen.

Vi skapar vår första chans efter sex minuter efter en dubbel hörna kommer bollen ut till Hilda som skjuter en bit över..jag tänkte för mig själv ”de vart inte kontring på den i alla fall”
Efter det så skapar vi några halvlägen genom att Friberg kommer runt på sin kant och slår några inlägg men det blir ingen riktigt chans på dom tre inläggen. Men det är bra att vi kommer till dom lägerna

13 minuter i matchen skapar vi vår farligaste chans. Fanny svensson slår ett inlägg till Fanny Holmén som är helt ren i boxen. Men bollen studsar ifrån henne och till målvakten.

Anfallet efter är det också nära för Holmén. Då efter ett fint uppspel av Albansson, kalle  Wilma och Chrissi letar sig bollen så när fram till en ren Holmén

Och anfallet efter det anfallet 😊 så skapar vi hörna som Chrissi slår väldigt fint och tillslut hamnar bollen hos Fanny S som skjuter bollen tätt utanför. Väldigt nära där.

Nu har typ gått en kvart av matchen och vi är det bättre laget. Mycket spel på våran högersida från båda lagen.
Cornelia får väl röra bollen igen i denna veva då han skopar upp ett inlägg nån minut efter det gör hon det igen.

Corneilia spelar i mycket fin orange tröja idag och jag blir påmind om Tigern på kelloggs frosties paketen.  Ni som är för unga så var typ flingor gjorda av socker. Nånting min dotter Elsa aldrig skulle få. Inget socker där förs hon är 8 år…..

Sen händer de tin så mycket på 10 min.
Vi får då en frispark några meter in på offensiv planhalva chrissi slår den och det väldigt nära letar sig fram till Holmén men bollen rensas i sista stund iväg till hörna.

Chrissi slår sin 3:3 för dagen och den gång är Wilma först på bollen och skjuter bollen i nät. Mycket snyggt och en bra slagen hörna. Alla spelare gör sin sak på hörnan som bidrar till målet.

30 min i matchen är Wilma nära att frispela Holmén men bollen rinner iväg.

Tre minuter efter blir Malin Nersparkade i en kontring och vi  får frispark. Hade Albin varit med så hade ljudnivån från bänken varit mycket högre än vad den vart…… och Malin får en rätt så rejäl tillsägelse av domarn. Jag hör inte vad Malin säger men på av reaktionen från domarn så var det inget man ska säga.
Ska även nämnas att domaren av en tjej, det tycker jag är bra.

Frisparken är väl ca 5-7 m in på våran planhalva och fanny svensson tar den. Åter igen är det väldigt nära att Holmén får ett fritt läge.

Efter att fått våran andra hörna på 3 minuter så gör vi 2-0. Återigen slår Chrissi hörnan och efter en tilltrasslad situation göra Tea mål. Härligt!!! Och välförtjänst.

Innan halvleken tar slut och så hinner Cornelia plocka  ner ett inlägg, vi får en hörna som inget händer på samt att det blåser förbi 5 isbjörnar. Ja det är sant. För så kallt är det.

Vi gör en helt okej halvlek borde fått in nån mer boll bara.

3 minuter i andra halv kunde det ha blivit farligt för Rackeby men Albansson och  Cornelia löser det galant.

5 minuter in matchen kan man säga att vi dödar matchen. Efter vunnit boll högt upp och fått med oss några inkast blir det tilltrasslad situation där chrissi får fram bollen till Wilma som gör sitt andra mål för dagen.
Snudd på frispark är det men mål blir det.

Resten halvleken är inget vidare från våran sida men inget vidare från deras sida heller.

Fanny Holmén skapar några lägen, Hilda skjuter ett skott lösare en Elsa i ett bra läge Cornelia plockar ner en hörna.
Hilda skjuter Kalle i ansiktet som inte kan sluta skratta på 5 minuter. Storm och Frida Holmén kommer in sista 15 och gör det bra. Kul att se.

Jag tröttnar på deras tränare som klagar på mig som linjeman och ger han flaggan men han vill inte ta den.

Vi vinner matchen med 3-0 och det är i underkant. Bra jobbat av alla. Vi gör det bra men nya spelare och en ny målvakt.

Bra 1:a halvlek sämre 2:a men vi går ner mycket i deras tempo mm