Hej Hej
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
1942

Välkommen till Jula BK Fotbollsförening!

Vi är stolta över att vara en del av det charmiga samhället Ullervad, beläget strax utanför Mariestad. Sedan vår grundande år 1942 har vi engagerat oss passionerat i fotbollens värld.

 

Hos oss finns en bred och inkluderande fotbollsverksamhet som sträcker sig från de allra yngsta i vår fotbollsskola, genom ungdomslagen, till våra kämpande seniorlag.

Hos oss finner du både dam- och herrlag som representerar föreningen på planen. Vårt damlag spelar med stolthet i division 4, medan herrlaget kämpar för segrar och ära i division 5. Vi strävar inte bara efter framgång på planen, utan värnar om gemenskap och utveckling för varje spelare.

 

För att ansluta till våra träningsgrupper, eller för att registrera dig som spelare eller ledare, är det enkelt att navigera genom vår toppmeny och välja det lag som passar dig bäst. Tillsammans skapar vi en träningsmiljö fylld av glädje, kamratskap och fotbollsfärdigheter. Välkommen till Jula BK Fotbollsförening, där vi tillsammans formar framtidens fotbollshjältar!

Referat: Mellby IK - Jula BK
Målgest,strumpor och resa
2024-04-09 23:06

Det är veckan efter påsk,slutet på veckan som gav oss ca 40 cm snö på några timmar,det börjar närma sig seriepremiär och jag har återigen tagit ett steg bakåt i min viktnedgångresa #minresaräknas..Det är inte den enda motgången denna vecka. Jag drog även nitlotten att behöva ha Albin ensam i bilen i 45 min till fina Rådavallen…..

Dagens match är mot Mellby som också spelar i div 5 fast i annan serie.
Dagens match kommer även spelas med svarta tröjor, svarta shorts och röda strumpor. Läckert var bara för namnet. 
Hilda som annars brukar  vara ”lite” negativt… var även hon positivt till det dom nya färgerna.

Matchen kommer ingång 20 min senare eftersom LFK hade hemmapremiär i div 2 innan våran match. 
Seriematch innebär kiosk så jag hann äta 4 korvar på 20 sekunder.

Nu till matchen.

Eftersom Fanny vann slantslingen genom att välja klave som jag tipsade henne om ( jag har många års erfarenhet över att vara kapten)så byte vi sida för att få fördel  i första halv av medmedvind och inte sol i ögonen på Cornelia som stod i mål idag. Det jag egentligen ville få fram var att Mellby började med bollen. 

Det blir farligt direkt. Deras nr 9 som vänder upp bra slår ut på bollen till kanten och det blir ett inlägg som det när att det blir en farlig chans av just nr 9. 
Men backlinjen tillsammans med Chrissi löser det bra, och sekvensen efter är det Nova som bryter att anfall.

När minuten är slagen är Hilda nära att komma fri men passningen i djupled fastar på deras sita back. Synd ’

Efter denna chans är det lite sekvenser för båda lagen som hade kunnat bli något om passningsskärpan hade funnits.

3 min i matchen tar Mellby ledingen . Målet går till så att dom får ett inkast långt ner på våran planhalva.
Bollen hamnar sedan hos dera nr 9. Som skjuter ett skott som är högt och bollen båge blir som en bannan och går in vid botre stolpen. Mycket fint skott 

Sen händer det inte så mycket på ca 5 min. Vi vinner dock bollen högt upp några gånger. Får en hörna som blir resultatlöst. Hild är dock nära att göra mål då hon får bollen av utspark från deras målvakt. Skottet bli nog inte som hon hade tänkt sig men det var en bra chans och Hilda gjorde det bra som snappa upp bollen.

Det blir lite fram och tillbaka spel i några minuter. Fanny Holmén nära att komma ren men bollen är för hårt slagen. Kark kastar inkast.

I minut 21 bryter vi återigen ett uppsel två gånger om första är det Frida som som vinner boll. Och efter finna pass med Kark tappar vi bollen men då är det Fanny ”bolt” Albansson som bryter bollen  på våran högersida. Och ingen hänger med henne när hon sätter fart på sin kant. Första passning som är till Hilda bryts och hon får tillbaka bollen och passar då istället Fannu Holmén som drar på ett skott som går in i mål. Mycket fint mål bra gjort av Albansson.

Sen händer inte så mycket på ca 20 min
-    Corneila gör en bra utrusning
-    Vi skapar en hörna som blir lite halvfarlig
-    Hilda kommer en mot en mot deras back och Julia komma på kanten och släpper ut bollen. Men tyvärr var det domarens fotsteg hon hörd

I minut 40 tar Mellby ledningen och återigen är det deras nr 9 som gör målet. Hon får bollen i straffområdet och vänder upp och placera bollen mycket snyggt intill stolpen.
48 sekunder senare gör vi 2-2. Fanny Svensson slår upp bollen,Chrissi vinner andra bollen passar hilda som hamnar i 50/50 duell med målvakten som lyckas rädda. Men bollen hamnar hos Chrissi som rullar bollen i mål.
Underbart att kvittera så snabbt. Men något som ännu underbarare är Chrissi målgest. Armarna rakt upp 4 klapp och sen en bamsekram till Hilda.  Efter det kommer hela laget och grattar.Man blir tårögd och lycklig.

Innan halvlekn är slut är återigen deras nr 9 fram och är så när att göra mål men skottet går över och Albansson gör en viktigt brytning i straffområdet.

Halvlek.
-    Vi stressar mycket och rullar inte hem utan det blir mycket boll framåt mittfält får springa mycket.
-    Vi blir långa, men när vi är komapakta vinner vi bollen.
-    Dåligt snack.
-    Kvittering efter deras 2-1 var viktig.


Andra halvlek

Det händer inte så mycket i början, men efter 6 minuter är Fanny Holmén nära att spela fram Hilda till ett friläge men istället vänder och Mellby ett halvt friläge. Men nova speringer ikapp och Chrisse hjälper till och Cornelia får gör en kontrollerad räddning.

Det händer så mycket på ca 6-8 min. Vi vinner boll när vi är kompakta med får springa mycket när vi inte ligger rätt.
I den 57:e minuten slår Mellby ett inlägg så Corniela styr undan på ett bra sätt. Albansson gör ett bra jobb som hindrar deras spelar att komma fram.
Anfallet efter är Chrissi när att komma fri men passet blir lite för brant.

Efter ca 15 min bryter Albansson ett anfall försöker nå Hilda med ett djupledspass. Passet bli för långt och hamnar tillslut hos deras målvakt. Hilda stressar ilite och målvakten slår bollen till Albansson som tar några snabba kliv och kommer i bra skottläge men bollen går utanför.

Anfallet efter För Mellby slår dom en djupledsboll. Albansson är ca 20 m men tar igen dessa på 4 steg. Mycket imponerande.. Hon bara flyger fram.

Nån minut efter får Mellby ett halvt friläge men skottet går en bra bir utanför.
Nån minut efter det kommer Cornelia bra ut och hindrar en bra chans.

Mellby skapa lite halchanser pga att vi spelar bollen mycket framåt. Blir mycket spring på våra innermittfältare.

Mellan minut 67-73 händer tre liknande situationer.
Först slå Mellby ett bra inlägg. Nova hindrar deras spelar att komma in först på bollen. Istället får Cornelia plocka ner detta inlägg.

Andra situationen är också ett inlägg. I straffområdet är 3 Mellbyspelare och 1 julaspelar samt Cornelia. Cornelia tappar inlägget och Mellby spe7lare  är först på returen och petar in bollen.

3:e sitiationen är ett inlägg där deras nr 9 är först på bollen och ställer Cornelia helt.
Nu var deras 9 15 äpplen längre än Kark. 

Men det jag vill komma till  är att räkna in spelare i straffområdet och gör allt man kan för att hindra spelaren att komma fram. På ett sjyst sätt.

Vi gör det bra fram tills detta. 
Sen är det tvärtom i offensiven att vi ibland inte försöker nå bollen utan hoppas på backen missar den. Är vi där och stör så kommer backen känna sig otrygg i varje sådan situation.

Sen händer det inte så mycket mera.
-    Cornelia gör två bra utrusingar
-    Mellby har två inlägg som blir halvfarligt
-    Vi har några strö chanser men inte jättefarliga.


Vi förlorar matchen med 4-2.
Vi gör många saker som är bra. 
Backlinjen gör det bra, faller när man ska mm.

Vi blir lite för långa men när vi väl är kompakta och pressar vinner vi bollen.
Lite dåligt snack och det gör att vi hamnar fel osv.

Och som ni alla veta så har jag ljugit om iallfall två saker.
-    Att ha Albin i bilen var inte hesmkt utan det var trevligt
-    Hilda var inte supernöjd över dom röda strumporna.

Jag var tyvärr inte fel fri som linjeman idag. Gjorde säkert 3-4 misstag. Men även solen har sin fläckar.

/ Vid Tangenterna Oskar Striker Thunborg

 

https://app.veo.co/matches/20240407-2024-04-07-151931-1fc4adbe/

Referat: Rackeby/Kållandsö - Jula BK
Dansbandsmusik,fingrar och 3-0 vinst
2024-03-12 13:59

Äntligen har mina fingrar tinnat från matchen.


Dagens match var mot Rackeby Kållandsö på fina Rådavallen. 
Mötet med deras tränare vart lite märkligt då först Johan och Karin kommer ut från samma toalett och nån minut efter det kommer jag och min dotter Elsa ut. 
Vi förklarade att vi var där inne och värmde oss samt klädde på Elsa termobyxoer Vet inte om han köpte den förklaringen….

Pga av sjukdomar jobb mm fick vi ringa några spelare som inte har varit med och tränat. Strom, Frida Holmén och Friberg och stort tack er som kunde ställa upp.
Ett extra tack ska även Cornelia ha som ställde sig mellan stolporna då Carro var skadad.

Vi kan börja det där, med hennes första eller jag adnra ingrepp. Efter tre minuter läser hon en genomskärare och springer ut och slår bort bollen.

Vi skapar vår första chans efter sex minuter efter en dubbel hörna kommer bollen ut till Hilda som skjuter en bit över..jag tänkte för mig själv ”de vart inte kontring på den i alla fall”
Efter det så skapar vi några halvlägen genom att Friberg kommer runt på sin kant och slår några inlägg men det blir ingen riktigt chans på dom tre inläggen. Men det är bra att vi kommer till dom lägerna

13 minuter i matchen skapar vi vår farligaste chans. Fanny svensson slår ett inlägg till Fanny Holmén som är helt ren i boxen. Men bollen studsar ifrån henne och till målvakten.

 

Anfallet efter är det också nära för Holmén. Då efter ett fint uppspel av Albansson, kalle  Wilma och Chrissi letar sig bollen så när fram till en ren Holmén 

 

Och anfallet efter det anfallet 😊 så skapar vi hörna som Chrissi slår väldigt fint och tillslut hamnar bollen hos Fanny S som skjuter bollen tätt utanför. Väldigt nära där.

Nu har typ gått en kvart av matchen och vi är det bättre laget. Mycket spel på våran högersida från båda lagen.
Cornelia får väl röra bollen igen i denna veva då han skopar upp ett inlägg nån minut efter det gör hon det igen.

Corneilia spelar i mycket fin orange tröja idag och jag blir påmind om Tigern på kelloggs frosties paketen.  Ni som är för unga så var typ flingor gjorda av socker. Nånting min dotter Elsa aldrig skulle få. Inget socker där förs hon är 8 år…..

Sen händer de tin så mycket på 10 min.
Vi får då en frispark några meter in på offensiv planhalva chrissi slår den och det väldigt nära letar sig fram till Holmén men bollen rensas i sista stund iväg till hörna.

 

Chrissi slår sin 3:3 för dagen och den gång är Wilma först på bollen och skjuter bollen i nät. Mycket snyggt och en bra slagen hörna. Alla spelare gör sin sak på hörnan som bidrar till målet.

30 min i matchen är Wilma nära att frispela Holmén men bollen rinner iväg.

Tre minuter efter blir Malin Nersparkade i en kontring och vi  får frispark. Hade Albin varit med så hade ljudnivån från bänken varit mycket högre än vad den vart…… och Malin får en rätt så rejäl tillsägelse av domarn. Jag hör inte vad Malin säger men på av reaktionen från domarn så var det inget man ska säga.
Ska även nämnas att domaren av en tjej, det tycker jag är bra. 

Frisparken är väl ca 5-7 m in på våran planhalva och fanny svensson tar den. Åter igen är det väldigt nära att Holmén får ett fritt läge.

Efter att fått våran andra hörna på 3 minuter så gör vi 2-0. Återigen slår Chrissi hörnan och efter en tilltrasslad situation göra Tea mål. Härligt!!! Och välförtjänst.

Innan halvleken tar slut och så hinner Cornelia plocka  ner ett inlägg, vi får en hörna som inget händer på samt att det blåser förbi 5 isbjörnar. Ja det är sant. För så kallt är det.


Vi gör en helt okej halvlek borde fått in nån mer boll bara.

3 minuter i andra halv kunde det ha blivit farligt för Rackeby men Albansson och  Cornelia löser det galant.

5 minuter in matchen kan man säga att vi dödar matchen. Efter vunnit boll högt upp och fått med oss några inkast blir det tilltrasslad situation där chrissi får fram bollen till Wilma som gör sitt andra mål för dagen.
Snudd på frispark är det men mål blir det.


Resten halvleken är inget vidare från våran sida men inget vidare från deras sida heller.

Fanny Holmén skapar några lägen, Hilda skjuter ett skott lösare en Elsa i ett bra läge Cornelia plockar ner en hörna.
Hilda skjuter Kalle i ansiktet som inte kan sluta skratta på 5 minuter. Storm och Frida Holmén kommer in sista 15 och gör det bra. Kul att se.

Jag tröttnar på deras tränare som klagar på mig som linjeman och ger han flaggan men han vill inte ta den.


Vi vinner matchen med 3-0 och det är i underkant. Bra jobbat av alla. Vi gör det bra men nya spelare och en ny målvakt. 

Bra 1:a halvlek sämre 2:a men vi går ner mycket i deras tempo mm


Vid tangenterna Floskar

 

https://app.veo.co/matches/20240309-2024-03-09-105634-d1a43aae/

Nyheter från våra lag
HERR, 05/07 09:55 
HERR, 02/07 09:56 
P2016, 20/06 06:17 
HERR, 19/06 23:36 
 
SPONSORER