Jula BK
Bildat 1942

Ny info angående barn- och ungdomsmatcher
2021-05-02 09:10

Vi har precis fått besked från Smittskydd VG-region att dessa kommer följa Folkhälsomyndighetens senaste förordning vad gäller barn- och ungdomsfotbollen.

Så det är med glädje vi nu kan meddela att det är tillåtet för spelare födda 2002 och senare att spela enstaka matcher (max en match per vecka) även i Västergötland. Äntligen!

När det gäller seriespelet står dock det senaste datumet fast, dvs:

11 mot 11 startar Vårserien tidigast 17 maj.

9 mot 9 startar Vårserien tidigast 17 maj.

Fram till dess är det istället möjligt att spela träningsmatcher lokalt för dessa lag. Här skall vårt formulär på hemsidan användas för att beställa domare till flickor div 1-2 och pojkar div 1-4. Tidigaste datum för att kunna spela en träningsmatch med tillsatt domare av VFF är onsdagen den 5 maj.  https://vastergotland.svenskfotboll.se/tavling/bokning-av-traningsmatcher/

Övriga lägger upp sina ev träningsmatcher på egen hand. Dessa behöver inte registreras i Fogis. En möjlighet är skapa en match direkt i appen MinFotboll, för att ge chansen till fler att ta del av matchen.

Konceptet med vårmatcher kvarstår.

7 mot 7 kommer att startas enligt ursprungsplan under nästa vecka. Omgång 1 och 2 återaktiveras i Fogis.

5 mot 5 ligger kvar som det ligger i nuläget i Fogis. Önskas matcher spelas tidigare så bokas egna lokala träningsmatcher fram till seriestart.

Enligt Folkhälsomyndigheten innebär lokalt att man möter lag från VG-regionen. Men det rekommenderas starkt att man spelar träningsmatcher mot lag i sitt närområde för att minska risken för att smittspridningen ökar. Så en träningsmatch på sju-åtta mil enkel resa eller längre avrådes. Tänk även på att det fortfarande kan finnas lokala avvikelser i våra kommuner huruvida det är möjligt att boka planer eller ej. Så kontrollera med just er kommun innan ni planerar en match.

I övrigt så gäller samma riktlinjer som tidigare, att komma ombytt till matchen, inte använda omklädningsrum, resa till och från matchen individuellt, inga handskakningar med motståndare och domare, inte dela vattenflaska med någon annan. Läs nuvarande restriktioner och riktlinjer  på SvFF hemsida- https://www.svenskfotboll.se/nyheter/serier/2020/3/riktlinjer-med-anledning-av-coronautbrottet/

Likaså när det gäller publik på matcherna så är det fortfarande åtta personer som gäller och det är arrangerande förening som ansvarar att detta följs. VFF rekommenderar fortsatt att matcherna spelas utan publik. Personer som behövs för att matchen ska kunna genomföras räknas inte som publik dvs spelare, domare, tränare och matchvärdar.

Serieinformation 23 april
2021-05-02 09:09

Efter den senaste förändringen av restriktionerna till 17 maj meddelar Västergötlands Fotbollförbunds tävlingskommitté följande beslut.

• A-lagsserier, damer division 3-4 och herrar division 4-6
    Serierna genomförs som enkelserier med påföljande kvalspel inom distriktet. Start tidigast perioden 11-15 juni, om detta inte är genomförbart gäller startdatum 1 augusti.

• Damer division 2
    Götalandsdistrikten har gemensamt beslutat att spela dubbelserier i de
    åtta serierna om start kan ske 22-23 maj. I annat fall spelas enkelserie
    med start när restriktionerna tillåter.

• Utvecklingsserier, damer och herrar
    Start tidigast 11-15 juni, om detta inte är genomförbart gäller
    startdatum 1 augusti. Matcher som är planerade från och med det
    startdatum som fastställs ska spelas.

• Ungdomsfotboll 13-19 år
    Seriespelet startar tidigast en vecka efter att restriktionerna släpper. Matcher som skulle ha spelats före dess utgår. Seriespelet som gäller för tabell omfattar, med undantag för serier med
    få lag, enkelserier. Matcherna som är planerade på seriens första halva
    genomförs som träningsmatcher.

• Barnfotboll 8-12 år
    Seriespelet kan starta tidigast den 18 maj. Matcher som skulle ha
    spelats före detta datum utgår.

• Träningsmatcher
    Träningsmatcher kan spelas från och med ett datum som senare beslutas.
Intersport Jula BK
2021-02-11 16:31
Här är en bra länka när ni ska beställa Jula BK prylar.

Herrlaget
Ny ass.tränare + ny spelare
2020-12-04 10:31, Herrlaget
Jula BK herrsenior har fått klart med en ny ass tränare, Jimmy Hermansson kommer att fungera som spelande ass tränare nästa år. Jimmy har spelat i Jula tidigare men har de senaste säsongerna tillhört Ulvåkers IF. Klart sedan tidigare är att Mattias "Dagge" Dagobert fortsätter som huvudtränare och som assisterande kommer han få hjälp av Jimmy Hermansson och Peder Hummerhielm.
Vi har också förstärkt spelartruppen med ännu en Hummerhielmare i form av Pontus Hummerhielm som senast kommer från spel i Tymer/Väring.
Vi hälsar både Jimmy och Pontus varmt välkomna till Jula BK.
P13-14, 09/05 11:01
Fotbollsskolan, 02/05 15:45