SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
1942

Välkommen till Jula BK Fotbollsförening!

Vi är stolta över att vara en del av det charmiga samhället Ullervad, beläget strax utanför Mariestad. Sedan vår grundande år 1942 har vi engagerat oss passionerat i fotbollens värld.

 

Hos oss finns en bred och inkluderande fotbollsverksamhet som sträcker sig från de allra yngsta i vår fotbollsskola, genom ungdomslagen, till våra kämpande seniorlag.

Hos oss finner du både dam- och herrlag som representerar föreningen på planen. Vårt damlag spelar med stolthet i division 4, medan herrlaget kämpar för segrar och ära i division 5. Vi strävar inte bara efter framgång på planen, utan värnar om gemenskap och utveckling för varje spelare.

 

För att ansluta till våra träningsgrupper, eller för att registrera dig som spelare eller ledare, är det enkelt att navigera genom vår toppmeny och välja det lag som passar dig bäst. Tillsammans skapar vi en träningsmiljö fylld av glädje, kamratskap och fotbollsfärdigheter. Välkommen till Jula BK Fotbollsförening, där vi tillsammans formar framtidens fotbollshjältar!

Städdag 2024
2024-04-13 20:16

Hej alla stjärnor i Jula BK!🌟

 

Vi vill rikta ett stort och varmt tack till er alla som deltog och bidrog till den fantastiska städdagen på Jula BK! Det var en dag fylld med glädje, delaktighet och respekt, där våra värdeord verkligen lös igenom. 💪🌈

 

Tack vare er insats och engagemang fick vi massor gjort under dagen, och vår arbetsledare Bobeck är mer än nöjd med resultatet. Att se ca 70 personer samlas under den till en början lite grå lördagen, som sedan förvandlades till strålande solsken och doft av grillat över hela Ullervads IP, är en påminnelse om den kraft vi har som förening. 🌞🍔

 

Vi är stolta över att vara en del av denna förening och att vi tillsammans tar steg mot att göra det ännu bättre för alla. Anläggningen är nu redo för säsongen 2024, som vi är övertygade kommer att bli en riktigt grym säsong! 🏆⚽

 

Ha en underbar helg, och tack än en gång för all er hjälp under dagen och all tid ni lägger ner för vår fantastiska klubb! 💙

 

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen Jula BK 🌟

Fotbollsskolan 2024
2024-04-10 15:08

🌟 Kom och spela fotboll med oss på Jula BKs fotbollsskola! 🌟

 

📢 Vi börjar den 5 maj klockan 16.00 på Folkevallen, Ullervads IP! Alla barn födda 2018 och 2019 är välkomna att vara med.

👟 Ingen anmälan behövs - bara kom och prova på att spela fotboll tillsammans med oss och våra ledare.

💥 Det blir en säsong full av lek, träning och nya fotbollskompisar! Så tagga till och gör er redo för en grym tid på fotbollsskolan.

 

Vi ses där! ⚽️

Referat: Mellby IK - Jula BK
Målgest,strumpor och resa
2024-04-09 23:06

Det är veckan efter påsk,slutet på veckan som gav oss ca 40 cm snö på några timmar,det börjar närma sig seriepremiär och jag har återigen tagit ett steg bakåt i min viktnedgångresa #minresaräknas..Det är inte den enda motgången denna vecka. Jag drog även nitlotten att behöva ha Albin ensam i bilen i 45 min till fina Rådavallen…..

Dagens match är mot Mellby som också spelar i div 5 fast i annan serie.
Dagens match kommer även spelas med svarta tröjor, svarta shorts och röda strumpor. Läckert var bara för namnet. 
Hilda som annars brukar  vara ”lite” negativt… var även hon positivt till det dom nya färgerna.

Matchen kommer ingång 20 min senare eftersom LFK hade hemmapremiär i div 2 innan våran match. 
Seriematch innebär kiosk så jag hann äta 4 korvar på 20 sekunder.

Nu till matchen.

Eftersom Fanny vann slantslingen genom att välja klave som jag tipsade henne om ( jag har många års erfarenhet över att vara kapten)så byte vi sida för att få fördel  i första halv av medmedvind och inte sol i ögonen på Cornelia som stod i mål idag. Det jag egentligen ville få fram var att Mellby började med bollen. 

Det blir farligt direkt. Deras nr 9 som vänder upp bra slår ut på bollen till kanten och det blir ett inlägg som det när att det blir en farlig chans av just nr 9. 
Men backlinjen tillsammans med Chrissi löser det bra, och sekvensen efter är det Nova som bryter att anfall.

När minuten är slagen är Hilda nära att komma fri men passningen i djupled fastar på deras sita back. Synd ’

Efter denna chans är det lite sekvenser för båda lagen som hade kunnat bli något om passningsskärpan hade funnits.

3 min i matchen tar Mellby ledingen . Målet går till så att dom får ett inkast långt ner på våran planhalva.
Bollen hamnar sedan hos dera nr 9. Som skjuter ett skott som är högt och bollen båge blir som en bannan och går in vid botre stolpen. Mycket fint skott 

Sen händer det inte så mycket på ca 5 min. Vi vinner dock bollen högt upp några gånger. Får en hörna som blir resultatlöst. Hild är dock nära att göra mål då hon får bollen av utspark från deras målvakt. Skottet bli nog inte som hon hade tänkt sig men det var en bra chans och Hilda gjorde det bra som snappa upp bollen.

Det blir lite fram och tillbaka spel i några minuter. Fanny Holmén nära att komma ren men bollen är för hårt slagen. Kark kastar inkast.

I minut 21 bryter vi återigen ett uppsel två gånger om första är det Frida som som vinner boll. Och efter finna pass med Kark tappar vi bollen men då är det Fanny ”bolt” Albansson som bryter bollen  på våran högersida. Och ingen hänger med henne när hon sätter fart på sin kant. Första passning som är till Hilda bryts och hon får tillbaka bollen och passar då istället Fannu Holmén som drar på ett skott som går in i mål. Mycket fint mål bra gjort av Albansson.

Sen händer inte så mycket på ca 20 min
-    Corneila gör en bra utrusning
-    Vi skapar en hörna som blir lite halvfarlig
-    Hilda kommer en mot en mot deras back och Julia komma på kanten och släpper ut bollen. Men tyvärr var det domarens fotsteg hon hörd

I minut 40 tar Mellby ledningen och återigen är det deras nr 9 som gör målet. Hon får bollen i straffområdet och vänder upp och placera bollen mycket snyggt intill stolpen.
48 sekunder senare gör vi 2-2. Fanny Svensson slår upp bollen,Chrissi vinner andra bollen passar hilda som hamnar i 50/50 duell med målvakten som lyckas rädda. Men bollen hamnar hos Chrissi som rullar bollen i mål.
Underbart att kvittera så snabbt. Men något som ännu underbarare är Chrissi målgest. Armarna rakt upp 4 klapp och sen en bamsekram till Hilda.  Efter det kommer hela laget och grattar.Man blir tårögd och lycklig.

Innan halvlekn är slut är återigen deras nr 9 fram och är så när att göra mål men skottet går över och Albansson gör en viktigt brytning i straffområdet.

Halvlek.
-    Vi stressar mycket och rullar inte hem utan det blir mycket boll framåt mittfält får springa mycket.
-    Vi blir långa, men när vi är komapakta vinner vi bollen.
-    Dåligt snack.
-    Kvittering efter deras 2-1 var viktig.


Andra halvlek

Det händer inte så mycket i början, men efter 6 minuter är Fanny Holmén nära att spela fram Hilda till ett friläge men istället vänder och Mellby ett halvt friläge. Men nova speringer ikapp och Chrisse hjälper till och Cornelia får gör en kontrollerad räddning.

Det händer så mycket på ca 6-8 min. Vi vinner boll när vi är kompakta med får springa mycket när vi inte ligger rätt.
I den 57:e minuten slår Mellby ett inlägg så Corniela styr undan på ett bra sätt. Albansson gör ett bra jobb som hindrar deras spelar att komma fram.
Anfallet efter är Chrissi när att komma fri men passet blir lite för brant.

Efter ca 15 min bryter Albansson ett anfall försöker nå Hilda med ett djupledspass. Passet bli för långt och hamnar tillslut hos deras målvakt. Hilda stressar ilite och målvakten slår bollen till Albansson som tar några snabba kliv och kommer i bra skottläge men bollen går utanför.

Anfallet efter För Mellby slår dom en djupledsboll. Albansson är ca 20 m men tar igen dessa på 4 steg. Mycket imponerande.. Hon bara flyger fram.

Nån minut efter får Mellby ett halvt friläge men skottet går en bra bir utanför.
Nån minut efter det kommer Cornelia bra ut och hindrar en bra chans.

Mellby skapa lite halchanser pga att vi spelar bollen mycket framåt. Blir mycket spring på våra innermittfältare.

Mellan minut 67-73 händer tre liknande situationer.
Först slå Mellby ett bra inlägg. Nova hindrar deras spelar att komma in först på bollen. Istället får Cornelia plocka ner detta inlägg.

Andra situationen är också ett inlägg. I straffområdet är 3 Mellbyspelare och 1 julaspelar samt Cornelia. Cornelia tappar inlägget och Mellby spe7lare  är först på returen och petar in bollen.

3:e sitiationen är ett inlägg där deras nr 9 är först på bollen och ställer Cornelia helt.
Nu var deras 9 15 äpplen längre än Kark. 

Men det jag vill komma till  är att räkna in spelare i straffområdet och gör allt man kan för att hindra spelaren att komma fram. På ett sjyst sätt.

Vi gör det bra fram tills detta. 
Sen är det tvärtom i offensiven att vi ibland inte försöker nå bollen utan hoppas på backen missar den. Är vi där och stör så kommer backen känna sig otrygg i varje sådan situation.

Sen händer det inte så mycket mera.
-    Cornelia gör två bra utrusingar
-    Mellby har två inlägg som blir halvfarligt
-    Vi har några strö chanser men inte jättefarliga.


Vi förlorar matchen med 4-2.
Vi gör många saker som är bra. 
Backlinjen gör det bra, faller när man ska mm.

Vi blir lite för långa men när vi väl är kompakta och pressar vinner vi bollen.
Lite dåligt snack och det gör att vi hamnar fel osv.

Och som ni alla veta så har jag ljugit om iallfall två saker.
-    Att ha Albin i bilen var inte hesmkt utan det var trevligt
-    Hilda var inte supernöjd över dom röda strumporna.

Jag var tyvärr inte fel fri som linjeman idag. Gjorde säkert 3-4 misstag. Men även solen har sin fläckar.

/ Vid Tangenterna Oskar Striker Thunborg

 

https://app.veo.co/matches/20240407-2024-04-07-151931-1fc4adbe/

Nyheter från våra lag
P2014, 13/04 14:00 
F2015-2016, 08/04 09:41 
HERR, 02/04 15:29 
P2014, 25/03 21:26 
 
SPONSORER