SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
1942
Damlaget

Jula BK (9:9)
14 - 2
BK Trix (9:9)
Jula BK (9:9)14 - 2BK Trix (9:9)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 28 april, 16:00
Plats:Ullervads IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 200072001
Samling:14:45
Måltjuvar och nick i premiären
2024-04-30 10:33

ÄNTLIGEN ÄR DAGEN HÄR DET ÄR DAGS FÖR SERIEPREMIÄR.

Regn på förmiddagen , solen började skina 4timmar före matchstart och gräs på fina Ullervad IP, det kan inte bli bättre eller jo om vi hade fått spelat 11 manna istället 9 manna. Men nu är det bara att gilla läget.

Värt att nämna är att Innan samling så fixar jag och Johan ordning hyllor i bollförrådet så tjejerna kan ha sina skor benskydd mm där istället för att ta hem dom. Inte för att skryta men helvete vad bra det vart.

 

Vi har lite shortsstrul men vi ordnar det så att alla blir nöjda.

Vi kommer idag till spel med 14 taggade tjejer, väldigt roligt.

Jag får hjälpa till med målvaktsuppvärmningen då Knutsson har en gamla elitskada som börja märkas mer och mer.

Jag skjuter Cornelia i ansiktet med mitt 5:e skott men räddar upp det med att knyta hennes ena sko.

 

Värt att nämna är även att motståndarelaget BK Trix kommer med ett väldigt ungt lag. 3-4 st är bara 11-12 år. Vi pratade lite innan matchen om att det är väldigt hög skaderisk när man är så ung. Men nu med facit i hand så gick allting bra och dom gjorde ett väldigt bra jobb och tog för sig på planen.

 

 

Detta blir ju ett litet annorlunda referat vi gör alltså 14 mål och släpper in 2 det gör att det blir mål var 5:e minut typ. Så det mesta kommer handla om alla mål som görs.

 

Uppvärmningen gjord och idag var några riktigt ruggiga skott som sköts. Märks att alla är taggade.

När jag är påväg mot ena långsidan för att ta flaggan så hör jag Alma fråga hur gör man nu?

Vem får börja med bollen? Vart ska man passa? Inte lätt när man kommer från Innebandyn. Vi är några st som får förklara och det verkar som hon förstår.

 

Vi gör 1-0 efter 7 minuter och innan det så skapar vi både vi och trix varsin bra chans.

Vi gör det först.  Tea gör ett finnt uppspel till Fanny Holmén som släpper titllbaka till Chrissi som försöker hitta Alma i djupet men bollen hamnar till Holmén som får fram till bollen på djupet till Alma som får till en riktigt rackaröckare som Holmgren hade sagt. Men tyvärr så går bollen i ribban och returen hamnar hos Chrssi men hennes skott blockas så att blir en hörna. På hörnan blir det kontring för BK trix. Två mot en och det blir att halvt friläge och Cornelia gör en bra räddning vid första stolpen.

 

målet då hur gick det till? Jo Trix får ett inkast vid halva plan. Tea Bryter kastet och passar bollen till Julia som passar hemåt till Chrissi som passar fram till Alma som levelera bollen ut till Juia igen som i sint tur slår en perfekt passning till Holmén i djupet som kommer fri och sätter dit 1-0. Ett mycket vackert fotbollsmål.

 

Nån minut efter det är Holmén nära att bli två målskytt. Genom en fin löpning och perfekt inkast av Tea kommer Fanny ren men målvakten gör en bra räddning.

 

Efter det kommer chrissi i bra läger också efter ett inkast men skottet blockas och det blir hörna.

 

Sen kommer Holmén i två bra lägen men skotten går strax utanför.Ena gången är Alma när att peta in bollen.

 

 

Nytt läge, Alma kämpar till sig bollen i löpduell och passar Tea utanför straffområdet men skotten plockas av målvakten; men Tea ska få sin revansch.

I minut 16 får Tea tillbaka vid ett inkast. Och hon skjuter ett skott från 37 m bollen får en perfekt båg och går över målvakten i mål.

 

Tre minuter senare kommer Alma ren, Fanny Holmén passar henne i djupet. Men målvakten gör återigen en bra räddning. Bollen hamnar sen ner till vänster i BK Trix straffområdet Alma springer förbi två spelare och får fram bollen till Hilda som får till ett bra skott som går i mål.

 

Fyra minuter efter det gör BK trix 3-1. Ett misslyckas uppspel och ett motlägg på det gör att deras seplar kommer fi och gör mål.

 

Sen dröjer det hela 15  minuter innan vi gör 4-1.

Under den tiden blåser domarn av oss för offiside 4 gånger.

Holmen och Alma kommer till två bra lägen med målvakten är som en panter i mål.

Fanny svensson får en hörna i magen.

Chrissi får till ett bra skott utanför straffområdet men bollen går utanför.

Hedda får ett fint läge på botre stolpen genom ett pass av hilda men målvakten gör återigen en superräddning och på returen också.

 

4-1 målet görs av Hedda, men målet är 99% Almas förtjänst. Hon kämpar till sig bollen strax utanför straffområdet till väsnter, gör en tunnel på backen och springer för målvakten som kommer ut hon har nu öppet mål och då dyker måltjuven Hedda fram skjuter bollen i mål. Som en gammal skyttekung bli man glad av se sånt. Mål är viktigt.

 

2 minuter efter spelar Hedda fram chrissi som kommer ren och sätter bollen säkert i mål.

 

Två minuter efter det får Alma sin revansch då hon på hörna skjuter bollen i mål efter en till rasslad situation…trodde jag men bollen tar visst på Malins Broos  höft och sen i mål. Malins egna hejaklack blir superglada när jag berättar det för dom.

 

Har glömt att nämna att BK trix är farliga i sina kontringar, men vi löser detta.

 

Halvlek.

 

7-1 kommer 4 minuter in andra halvlek. Tea bryter ett uppspel och bollen hamnar hos Tuwa som levererar bollen till Chrissi som kommer ren och är säkerheten själv.

Tre minuter senare gör Hedda sitt andra mål.

Hon passar ut bollen fin på kanten till Malin Broo som tar neråt mot kortsidan och slår sen ett inlägg där Hedda är först på bollen och dunkar den i mål

 

9-1 kommer 8 min senare.  Fanny Holmén levelrar bollen fint till Tuwa som gör sitt första JULA BK mål. Stort grattis. Fint pass av av Holmén.

 

Vid 10-1 händer det nånting som jag  troraldrig någonsin har hänt förut.  Åter igen efter ett bra inkast av Tea på högerkanten till Fanny Holmén som slår ett perfekt inlägg till Hilda som nick lobbar bollen i mål. Ja ni läse rätt Hilda nickar bollen. Det har jag aldrig sett att hon gjort tidigare. Mycket fint mål.

Jag tror jag har glömt att nämna att Alma får till en till rackaröckare som återigen går ribban. Vet ej vilken minut det är i matchen.

 

11-1 görs av Hilda kommer fri och sätter dit bollen med VÄNSTERN. Hon vart  fint framspelad av Tuwa.

 

12-1 Görs av Alice Eriksson. Målet kommer till att efter hörna blir det en tilltrasslad situation och Alice hugger som kobra och sätter bollen i mål. Som gammal skyttekung har man gjort många sådana mål. Bollen sugs till en när man står på rätt plats.

 

Bk trix reducerar till 12-2 genom ett bra skott utanför straffområdet som Cornelia inte orka tippa över ribban.

 

13-2 görs av Chrissi som får öppet mål då Hilda har med kamp med deras målvakt passat bollen bakåt till Chrissi. Chrissi är så säker så hon drar till med yttersida.

 

14-2 gör återigen av Chrissi. Hon får bollen utanför straffområdet till höger. Dribblar av två st spealre och sätter bollen botre. Mycket finy.

 

 

Vi vinner matchen med 14-2. Stor Eloge till BK trix målvakt som var som en panter i mål extra plus till ynglingarna i Bk trix som tar för sig när dom får chansen.

 

Vi själva då? Finns inte så mycket att klaga på om man vinner med 14-2, Men vi kanske inte spelare jättebra i första halvlek men spelar upp i andra. Kul med ÅTTA olika målskyttar,

Väldigt kul med våra två nya spelar som har börjat. Tuwa och Alma som verkligen kommer in och tar för sig. Vi kommer få nytta av dom resten av säsongen. Bra personer både på och utanför planen.

 

Som ni säkert förstår så är det är en del ironi i detta referat och detta är mina tankar.

 

https://app.veo.co/matches/20240428-2024-04-28-135207-548efb0b/

 

/  Oskar ”skyttekungen” Thunborg

 

<< Tillbaka

 
 
SPONSORER