SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
1942
Damlaget

Matchreferat Stenstorps IF - Jula BK
2023-03-05 13:18

Så var det äntligen dags för säsongens första match. Vi har sedan första träningen jobbat med hög intensitet, inställning och kvalitet. Jag hade stora förhoppningar inför matchen och det var märktes ett stort fokus hos spelarna inför matchen.

 

Matchen börjar lite trevande och inget av lagen lyckas riktigt hålla i bollen. Det märktes tydligt att det var två lag som spelade sin första match för säsongen. Efter 10 minuter kommer vi in i spelet och känslan är att det är vi som för spelet i stora delar av första halvleken. Stenstorp lyckas endast skapa halvchanser när vi är oorganiserade i vårt försvarsspel, vilket inte är särskilt ofta. När vi håller bollen i gräset och håller i gång rörelsen hittar vi fina spelmönster som nästan resulterar i 100% målchanser. Vi tar också rättvist ledningen via Hilda som bjuder på ett av dom vackraste målen jag sett på en fotbollsplan. När domaren blåser för halvlek leder vi med 0-1.

 

I halvlek pratar vi om att vi måste spela oss via vårt innermittfält då det var tydligt att det genererade målchanser. Vi pratade även om att hålla ihop laget och täcka upp för varandra om en spelare skulle lämna sin position. Detta hade vi missat vid fåtal tillfällen i första halvleken utan att det straffade sig.

 

Andra halvleken börjar och Stenstorp kommer ut taggade och tar tag i taktpinnen. De saker vi hade pratat om att göra i andra halvleken lyckas vi inte med. Vi har stora glapp mellan lagdelarna och lyckas aldrig spela bollen via innermittfältet. Stenstorp trycker under långa stunder ner oss och när vi väl vinner bollen lyckas vi inte få vila med den. Vi får hela tiden springa och jaga boll och Stenstorp utnyttjar vår trötthet och göra mål på sina 2 målchanser dom skapar i andra halvleken. Efter målen orkar vi inte riktigt hålla upp spelet och vi lyckas inte med någon slutforcering. Jag är övertygad om att vi hade vunnit 9/10 gånger mot detta motstånd om vi spelat om matchen. Fotboll är dock inte alltid rättvist.

 

Extra omnämnande till dagens mittbackspar Saga och Fanny S. Saga som gör debut i Jula BK och spelar med ett lugn och en stor självklarhet när hon har bollen. Fanny S förlorar knappt en närkamp idag och styr och ställer i backlinjen.

 

Alla spelare ska ha en eloge för en väl genomförd första match. Det kommer att vara jämnt om startplatserna i år och det kommer krävas mycket för att få speltid i denna truppen. Jag ser oerhört positivt på framtiden om vi fortsätter visa inställning i allt vi gör. Kinnarp - Slutarps IF kommer få sota för denna snöpliga förlust när vi möter dom på Söndag 12/3 14.00 på Lekevi.

//Coach Albin 

 
Sociala medier
SPONSORER