SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
1942
Damlaget

Matchreferat Jula BK - Kinnarp-Slutarps IF
2023-03-12 18:56

Efter förra helgens förlust fanns stora förhoppningar att vi skulle studsa tillbaka i dagens match. Vi genomförde en bra uppvärmning och kunde inte skylla på de yttre förhållande. 

 

Matchen börjar med mycket felpass från båda lagen. Motståndarna är skickliga på att spela runt bollen dock utan att skapa speciellt mycket målchanser. Vi är lite sömniga och motståndarna vinner i stort sett all närkamper under matchens första 25min. Vilket leder till att motståndet får ett stort bollinnehav och vi får löpa mycket över hela planen. När vi väl tar tag i bollen under första halvlekens sista 15min så hittar vi fina kombinationer och skapar lite halvchanser genom främst Hilda och Fanny H. Utdelningen skulle dock komma. I matchminut 34 vinner Chrissi bollen på offensiv planhalva och trycker av ett skott som går över målvakten. Ett väldigt vackert mål vi hoppas vi får se fler gånger denna säsong. Vi går in i halvtid med ledning 1 - 0. 

 

I halvleken pratar vi om att gå in i närkamper, sätta press på motståndarnas backlinje och få igång större rörelse över hela planen. 

 

Andra halvleken börjar på samma sätt som den första. Dock är vi lite mer påkopplade och går in i mer närkamper och vinner mer andra boll. Motståndarna spelade på ett väldigt direkt sätt i djupled vilket blir väldigt påfrestande att möta speciellt om man är oorganiserade. Tyvärr uppkommer just 3 sådana situationer och helt plötsligt står det 1 - 3 i matchen. Känslan efter en timme är att vi tagit slut på alla energi vi har. Vi orkar inte ha rörelse utan boll och slarvar med att ta hemjobbet i vissa situationer. Motståndet fortsätter att spela bollen i djupled och för varje anfall vi har emot oss blir vi  bara tröttare och tröttare. I matchminut 77 bryter Emilia ett uppspel och tar fram bollen och skjuter ett välplacerat skott som resulterar i 2-3. Dock blir det som förra matchen, vi lyckas inte med någon slutforcering och motståndarna kan kontra in 2mål i matchens slutskede. 

 

Tyvärr får vi sota för att vi inte lyckas rulla bollen under första halvleken. Mycket av dom misstag och felbeslut vi tar beror på trötthet som är kopplat till att vi får springa och jaga boll främst i första halvleken. Det är något vi måste ta med oss till kommande matcher. När vi lyckas rulla bollen så skapar vi lägen och  spelar fin fotboll. 

 

Extra omnämnande går till dagens målskyttar Emilia och Chrissi. De visar en enorm inställning idag och gör allt för laget. 

 

Det är mycket som vi behöver jobba vidare med, men det finns också mycket saker som är bra. Nya tag mot Arentorp Helås på Lördag 16.00 på Lekevi.

// Coach Albin 

 
SPONSORER