SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
1942
Damlaget

Moholm SK- Jula BK 1-8
2023-10-02 23:14

Detta är mina tankar och åsikt  om matchen. lite humor samt stavfel finns i texten

 

 

 

Ljuset i mörkert.

 

 

 

 

Derby borta mot Moholm 2:a oktober en sen måndags kväll som spelas med halvdan belysning … det luktar revansch redan där. 

 

Jag hade själv åkt till jobbet strax innan fem imorse för att få ihop min dag då samlingen var klockan 17:00,lite halv stressad anlände vi med laget till Moholm runt 17:15. Kaffetarmen bara skrek efter kaffet..men icke, ingen välkomns fika med kaffe fick vi.  När det är derby är alla medel tillåtna. Även om att inte ge kaffe till ledarna är nästan på gränsen.

 

Efter matchgenomgången och en rask promenad på dryga kilometern var vi framme på dagens plan. 

 

Belysningen funkade inte ena hörnet, det var parkbänkar till avbytarbänkar och stenårda bollar. Om nu detta var för att få oss ur balans låter jag vara osagt, men dom lyckades i alla fall inte snarare tvärtom. Laget känns oerhört taggat.

Belysningen kom i gång 30 sekunder innan avspark och det trodde jag faktiskt inte på om jag ska vara ärlig. Men ibland har även jag fel.

 

Vi börjar matchen bra och fixar fram 3 fasta situationer första tio. 
Efter det blir det lite stirrigt i 7-8 minuter och Moholm tar ledning genom ett slumpmål. Ett skott till höger i straffområdet letar sig innan i botre.
Helvete tänkte jag, nu är det viktiga minuter. I andra matcher på våren hade vi lite probelm när vi släppte in en ett tidigt mål och oftast kom det ett till direkt efter. 

 

Men denna gång vart det tvärtom. 5 minuter efter Moholms 1-0 får vi straff genom en att Moholms spelare tar med hands. 
Fanny Holmén är dagens straffskytt. Hon stegar upp och sätter den. Och man ser verkligen på henne vilken lättnad. Där försvann 30 kg från henens axlar. Väldigt skönt att vi kvitterar så pass snabbt efter deras 1-0. Starkt av Holmen att sätta den.

 

Vi tar över matchen i minut 24 gör 1-2 genom våran ”superwomen” Emilia. Nova kastar ett inkast över deras backlinje till Stina som precis hinner ifatt bollen innan kortlinjen och slår in bollen till Emilia som är första på bollen och skjuter den i mål. Oerhört skönt och viktigt.
Moholms spelarna börjar gnälla och förstå inte vad som har hänt riktigt.

 

Minut 32 skjuter Hilda ett distansskott som går tunnel på målvakten men bollen tappar fart och stannar nån meter innan mållinjen.

Minut 34 gör vi mål genom Emilia men målet blir bortdömt för offside. Åter där ett inkast som vi hinner upp innan kortlinjen och sen  inspel. Men där nånstans var det offisde. 

minut 35 Moholm skapar en hörna so deras spelare är först på men bollen går utanför.

Vi skapar 3 hörnor nån frispark i farligt lägen sista 10 i första. Men bollen går inte i mål.

 

y

Vi har verkligen spelat upp oss och förvarar bra samt har bra anfalls kombinationer. Dom djupleds bollar från Moholm som rinner igneom tar Carro hand om.

Halvlek.
Vi har gjort ett byte i mitten av första. Malin kom in istöllet för Nova och halvlek kommer albansson in istället för Hilda.

 

2:andra halvlek är bara 5 minuter gammal när Holmén gör sitt andra mål för kvällen. Hon stressar målvakten när hon får ett tillbaka spel och bryter sedan passet från målvakten och rullar in 1-3

 

Minut 57 fixar chrisse en bra frisparksläge strax utanför straffområdet. Eklund tar hand om den. Målvakten tar den och på returen är vi nära att göra mål.

Minut 59 Holmén gör sitt 3:e mål för kvällen. Vi bryter deras uppspel tidigt och på halvvolley strav innanför straffområdet får Holmén bollar och lopp skjuter bollen förbi deras målvakt. 1-4

 

Och bara 3 minuter efter det kommer 1-5. Holmén får bollen av Emilia och sätter bollen perfekt i djupled till Austeja som kommer ren till höger i straffområdet långt ner. Hon gör ett perfekt inlägg som chrissi är först på och sätter bollen i mål.

 

Jag börjar snegla på batterienivån på telefonen 19%...nu får det inte bli för många mål till mitt batterie håller inte för det…. 


Men det blir det
Vi gör även mera byten. Hedda,Julia och Alice kommer in. Roligt att se att alla ta för sig och bidrar direkt i spelet.

 

67 Austeja får bollen av Moholsm målvakt genom en utspark och dribblar igenom 2-3 spelare och sätter bollen i nättaket.

 

70 Julas svar Usain Bolt (Albansson)  får en superduper fin boll av Eklund i djupet,springer sig fri

och sätter bollen disitinkt i botre. Ett mycket vackert fotbollsmål


77 Mål av Hilda. En frispark till vänster utanför straffområdet. Hilda drar skottet mot botre och Emilia är där och stör målvakten så bollen går in. Kul att Emilia verka ha lyssnar på mitt tjat om hur vikigt det är att löpa in i ytan framför målvakten för att störa.

Resten av matchen är bara en väntan på slutsignal. Det blir lite grinigt i några situationer men de lugnar ner sig.

Slut

 

Hela laget gör en grym insats och vi alla ska vara stolta. Vi visar verkligen i andra halvlek hur bra vi är. Vi var bra idag och gjorde Moholm till ett sämre lag idag. Väldigt finna anfall idag och stabilt försvar med Fanny Svensson i spetsen.

 

Ett lite plus ska även coach Albin ha efter har gjort några taktiska förändringar inför denna match. Bra scoutat.

 

Och ni som har undrat hur golfen gick mellan Knutsson och Albin.Svaret Knutsson vann...Inte helt otippat.

 

/ Vid tangenterna Oskar "hitman" Thunborg 

 
SPONSORER